Muhalefetten Erdoğan'a tepki: Yerli ve milli Şef’e karşı ‘yeter söz milletindir’ diyeceğimiz bir gün olacak

Muhalefetten Erdoğan'a tepki: Yerli ve milli Şef’e karşı ‘yeter söz milletindir’ diyeceğimiz bir gün olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimi için Demokrat Parti’nin 73 yıl önce seçimi kazandığı tarihi 14 Mayıs’ı işaret edince muhalefetten tepki geldi. DP lideri Gültekin Uysal “Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef’e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!” dedi. CHP'li Engin Özkoç ise "Biz sana dedik ki '6 Nisan'dan önce seçim olursa bu millet içindir, 6 Nisan'dan sonraki seçim saray ve senin koltuğun içindir' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Haziran 2023’te yapılması planlanan ancak bir süredir iktidar cephesinin “erkene çekilmesi”ni konuştuğu seçim tarihi hakkında konuştu. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan “Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere ‘Yeter’ diyecektir” dedi.

Erdoğan bu ifadelerle Demokrat Parti’nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950’yi işaret etti. CHP, bu tarihte 27 yıllık süren iktidarını Demokrat Parti’ye devretmişti.

‘AYNI YERDEYİZ BEKLERİZ’

Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı işaret etmesine ilk yorum muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı Masa’da bulunan Demokrat Parti’nin genel başkanı Gültekin Uysal’dan geldi. Uysal, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Erdoğan, 14 Mayıs’ı işaret etmiş; Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef’e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!” diye yazdı.

‘SEÇİM YASASI DEĞİŞİKLİKLERİ 14 MAYIS’TA UYGULANAMAZ’

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Sera Kadıgil "Seçim yasasında yapılan değişiklikler 14 Mayıs’ta kurulacak sandıkta uygulanamaz" dedi. Kadıgil şunları kaydetti:

"Defalarca söyledik yine söyleyelim; YSK 'mühürsüz oyları geçerli saymak' tadında bir görev suçu işlemedikçe, seçim yasasında 6 Nisan 2022'de yapılan değişiklikler 14 Mayıs'ta kurulacak sandıkta uygulanamaz." Seçim 1 gün değil, 60 günlük bir süreçtir!
Bir Anayasal uyarı daha yapalım, 14 Mayıs olağan seçim takvimi içinde olduğundan, daha önce 2 kez seçilen Tayyip Erdoğan kendi kendine(!) alacağı bir seçim kararıyla 3.kez CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ. ‘Ama sistem değişti’ yanıtı hukuki bir yorum değil, siyasi bir kıvırmadır.’’

‘KENDİN İÇİN BİR SEÇİM TARİHİ BELİRLEDİN’

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da TBMM'de düzenlediği basın toplantısında "Seçim tarihini belirlemişsin, hayırlı olsun. Demişsin ki Mayıs'ın 14'ü... Bir kere daha sözünün arkasında duramadın. 'Seçim haziranda olacak, zamanında olacak' demiştin, o sözünü dahi tutamadın" dedi. Özkoç, şöyle devam etti:

‘’Biz sana dedik ki '6 Nisan'dan önce seçim olursa bu millet içindir, 6 Nisan'dan sonraki seçim saray ve senin koltuğun içindir.' Sen milleti düşünmediğin için, kendin için bir seçim tarihi belirledin. Ve biz millet olarak buna uymak zorundayız ama bu millet son kez senin aldığın bu karara uymak zorunda kalacak. Umut ediyorum ki ortak akılla hareket eden parlamenter sistemde güçler ayrılığında tekrar itibarlı Türkiye Cumhuriyetinoktasına gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN