Muhalefetten iktidara 'enflasyonla mücadele' eleştirisi

Muhalefetten iktidara 'enflasyonla mücadele' eleştirisi

Hükümetin enflasyonla mücadele yöntemine sert tepkiler sürerken işveren ile hükümet işçilerle asgari ücret masasına oturmaya hazırlanıyor. Muhalefet ise enflasyonla mücadelenin olması gereken yerden çok uzak olduğunu söylüyor. İYİ Partili Prof. Dr. Yılmaz “Enflasyon hedefini üç ayda bir yükseltmek ve enflasyonu önce yükseltip sonra düşüreceğiz demek ipe un sermekten başka bir şey değildir. Yanlışların sayısı azaldı diye sevinecek halimiz yok" dedi.

Hükümetin enflasyonla mücadele yöntemine sert tepkiler sürerken muhalefet canavarla mücadelenin olması gereken yerden çok uzakta olduğunu söylüyor. Merkez Bankası'nın politika faizinde yaptığı artışların tek başına bir çare olmayacağını vurguluyor. Ve 'topyekun planlama ve strateji olmadan olmaz' vurgusu yapıyor.

Hükümetin enflasyonla mücadele politikasına ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz “Siz hâlâ siyasi saiklerle yanlış yapmaya devam ediyorsunuz. Yanlışların sayısı azaldı veya bazı doğruları yapıyorsunuz diye sevinecek halimiz yok. Çünkü durum çok ciddi” dedi.

b2.jpg
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz

'YÜKSEK ENFLASYON KALICI OLARAK DÜŞMEZ'

Yılmaz sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyon ile mücadele ciddi bir iştir. Enflasyon hedefini üç ayda bir yükseltmek ve enflasyonu önce yükseltip sonra düşüreceğiz demek ipe un sermekten başka bir şey değildir. Sanırım durumun farkında değilsiniz. Uyguladığınız tuhaf ekonomi politikaları neticesinde enflasyonu çok yüksek seviyelere çıkarttınız. Öyle ki, Türkiye’de bir vatandaşın maruz kaldığı aylık enflasyon birçok ülkenin yıllık enflasyonundan fazla. Yüksek enflasyon beraberinde yoksulluğu ve gelir adaletsizliğini getirdi.

Ama siz hâlâ siyasi saiklerle yanlış yapmaya devam ediyorsunuz. Yanlışların sayısı azaldı veya bazı doğruları yapıyorsunuz diye sevinecek halimiz yok. Çünkü durum çok ciddi. Gerekenler zamanında yapılmazsa yüksek enflasyon kalıcı bir şekilde düşmez. Bizim de yaşadığımız tam olarak budur. Enflasyon ile mücadeleyi politika faizine indirgemek de ayrı bir hata. Topyekûn bir planlama ve strateji olmadan başarı şansımız maalesef yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN