Muharrem İnce'ye kumpas davasında karar

Muharrem İnce'ye kumpas davasında karar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye karşı sahte paylaşımlarda bulunan "Ankara Kuşu" adlı sosyal medya hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ve Veli Koçak, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçlamasıyla yargılandıkları davada beraat ettiler.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sahte paylaşımlar yapan 'Ankara Kuşu' adlı sosyal medya hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ve Veli Koçak, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan yargılandıkları davada beraat etti. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Yaşar ve Koçak ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okudu ve esas hakkındaki mütalaayı sunmak için Cumhuriyet savcısına söz verdi. Savcı, sanıkların yargılandığı suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle beraatlarını talep etti ve ayrıca sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Sanık Yaşar, mütalaaya karşı beraat talebinde bulunurken, sanık Koçak ise savcının beraati yönündeki görüşüne katıldığını ancak dezenformasyon içeren bir paylaşımının olmadığını iddia etti. Avukatların beyanlarının ardından mahkeme, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan beraatlerine karar verdi ve ayrıca sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

KARARNAMEDEN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün 'sosyal medyadan sorumlu yöneticisi' Cevheri Güven ve birçok FETÖ'cü hesabın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sahte paylaşımlar yaptığı belirtilmişti. İddianamede, İnce'ye yönelik sahte müstehcen video görüntüsü ve sahte dekontun sosyal medyada dolaşıma sunulduğu ve söz konusu içeriklerin FETÖ mensupları tarafından daha fazla kitleye ulaşması için provokasyon amaçlı paylaşıldığı ifade edilmişti. Yaşar ve Koçak'ın da suçlamalarla yargılandığı davada, iddiaların kanıtlanamaması sonucunda beraatlarına karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN