Mükellefler için vergi açıklaması! Bakan Nebati gerek kalmayacak diyerek duyurdu, artık o işlemlere gerek kalmayacak

Mükellefler için vergi açıklaması! Bakan Nebati gerek kalmayacak diyerek duyurdu, artık o işlemlere gerek kalmayacak

Mükellefler için vergi açıklamaları yakından takip edilirken Bakan Nebati gerek kalmayacak duyurusunda bulundu. İşe başlama, şube açılışı-kapanışı, adres değişikliği, tür değişikliği, tasfiyeye giriş, tasfiyeden vazgeçme, tasfiye kapanış ve unvan değişikliği işlemleri için mükelleflerin vergi dairesine başvuru yapma devri sona eriyor. İşte konu hakkındaki detaylar…

Bakan Nebati, hizmet sürelerinin kısaltılması için yeni çalışmaların olduğunu belirterek hem zamanın hem de imkanın yararlı bir şekilde kullanılacağını belirtti. Temel hedefin bürokratik süreçleri kısaltmak ve sunulan hizmet sürelerinin azaltılması olduğunu belirten Bakan Nebati, insan kaynağının ve sürenin etkin kullanılması için yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti. İşte konu hakkındaki detaylar…

BAKAN NEBATİ TÜM DETAYLARI AÇIKLADI


Ticaret Siciline tescil edilmesi zorunlu olan bazı işlemlerin Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ doğrultusunda onaylandığı belirtildi. Bakan Nebati, Ticaret Bakanlığı kapsamında işlemlerin elektronik ortamda yapılabileceğini belirtti. Mükellefler tarafından yapılan bildirimlerin elektronik sistemden yapılacağını aktaran Bakan Nebati, Resmi Gazete kararı ile düzenlemenin onaylandığını bildirdi.

bakan-nebati-aciklama.jpg

Bakan Nebati, yapılan yeni düzenleme kapsamında işe başlama, şube açılışı-kapanışı, adres değişikliği, tür değişikliği, tasfiyeye giriş, tasfiyeden vazgeçme, tasfiye kapanış ve unvan değişikliği işlemleri için mükelleflerin vergi dairesine ayrıca bildirim yapmasına gerek kalmadığını söyledi.

Belirtilen işlemler için mükellefler tarafından 2022 yılında vergi dairelerine yaklaşık 400.000 bildirim yapıldığını aktaran Bakan Nebati, “Bundan böyle, söz konusu işlemler için mükelleflerimiz tarafından vergi dairesine gidilmesi ve bildirim yapılması söz konusu olmayacak.” dedi. Nureddin Nebati, ilerleyen süreçte ise yeni işlemlerin Ticaret Bakanlığı üzerinden elektronik ortamda yapılması durumunda Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru kapsamında mükelleflerin işlemlerine ilişkin bildirimlerin de zorunluluğunun kaldırılmış olacağını ifade etti.

bakan-nebati-tweet.jpg

Resmi Gazete’de yer alan yeni düzenleme hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, Ticaret Bakanlığı ve uygulamanın hayata geçirilmesi için katkı sağlayan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Bakan Nebati, bakanlık için mükelleflerin bildirim yükümlülüklerini azaltacak ve bürokratik süreçleri kısaltacak uygulamaların hayata geçirilmeye devam edeceğini ifade ederek açıklamalarını sonlandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN