Münevver Karabulut cinayeti ne? Münevver Karabulut cinayeti ne zaman nerede oldu? Cinayet nedeni...

Münevver Karabulut cinayeti ne? Münevver Karabulut cinayeti ne zaman nerede oldu? Cinayet nedeni...

Münevver Karabulut cinayeti ne zaman oldu? Münevver Karabulut cinayeti nerede oldu? Cinayet nedeni neydi? İstanbul Kadıköy'de bir çöp konteynerinden kadın bacakları çıkması üzerine Münevver Karabulut cinayeti yeniden gündeme geldi. 2009'da işlenen cinayetin detayları haberimizde...

İstanbul Kadıköy'de 27 Şubat günü çöp konteynırında bir kadına ait bacakların bulunmasından sonra Münevver Karabulut cinayeti yeniden gündeme geldi. Peki Münevver Karabulut cinayeti ne zaman oldu? Münevver Karabulut cinayeti nerede oldu? Cinayet nedeni neydi? İşte Etiler'de gitar kutusu içinde bulunan Münevver Karabulut Cinayeti'nin detayları...

10 MADDEDE MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ

1. 4 Mart 2009 geceyarısı İstanbul Etiler'de bir çöp konteynerinde Münevver Karabulut'un cesedi bulundu. Başı gövdesinden ayrılan 18 yaşındaki genç kızın cesedi çöp konteynerine bir gitar kutusunda atılmıştı. Üzerinde, bir kot pantolon ve gömlek bulunan cesetten kimliğini belirleyecek belge ve cep telefonu çıkmadı. Olay yeri inceleme ekipleri, yakındaki ikinci konteynerin üzerine bırakılmış dershane kimliğinden, cesedin 18 yaşındaki Münevver Karabulut’a ait olduğunu belirledi.

2. Soruşturmayı derinleştiren polis, Karabulut'un erkek arkadaşının işadamı Hayyam Garipoğlu'nun yeğeni Cem Garipoğlu olduğunu belirledi. Cem Garipoğlu'nun Bahçeşehir'deki adresine baskın düzenlendi. Ancak zanlı Garipoğlu'nun aynı gece saat 05.00 sıralarında evini apar topar terkettiği belirlendi. Asayiş Şubesi’nde sorgulanan Cem'in babası Nida Garipoğlu, annesi Makbule Tülay Garipoğlu ile ceseti korsan taksiyle taşıyan taksici M. C. B. gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

19-02/27/munevver-karabulut.jpg

BABA NİDA GARİPOĞLU TUTUKLANDI

3. Soruşturma sonucu cinayetin bir numaralı zanlısının Cem Garipoğlu olduğu belirlendi ancak Garipoğlu bir türlü yakalanamadı. Cinayetin 56. gününde baba Nida Garipoğlu cinayete iştirak ve oğluna yardım etmekten tutuklandı. Baba Garipoğlu'nun gömleğinde polis tarafından bulunan kan izlerinin Münevver Karabulut'a ait olduğu öne sürülüyordu.

CEM GARİPOĞLU İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

4. Cinayetten yaklaşık 90 gün sonra 186 ülkede aranması için Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı. Interpol, kırmızı bültenle aradığı Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun bulunması için 6 farklı dilde özel bir video hazırlattı. Günler geçtikçe zanlı Garipoğlu'nun bir türlü yakalanamaması Karabulut ailesini de harekete geçirdi Münevver Karabulut adına sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir grup kuruldu ve üye sayısı onbinlere ulaştı. Katil zanlısının yakalanması için bir çok yürüyüş düzenlendi. Eylemlerde en ön sırada acılı baba Süreyya Karabulut vardı.

Cem Garipoğlu'nun bir türlü yakalanamaması nedeniyle ortaya bir çok senaryo atıldı. Garipoğlu'nun Rusya'ya kaçtığı, Kanada'da olduğu öne sürüldü. Garipoğlu'nun Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde ve Moskova'da alışveriş merkezlerinde görüldüğü öne sürüldü.

19-02/27/munevver-karabulut-kim.jpg

ADLİ TIPTA BÜYÜK SKANDAL

5.Tüm bunlar yaşanırken Adlı Tıp Kurumu’nun otopsi raporu ikinci bir tartışmaya neden oldu. Otopsi raporuna göre Karabulut'un cesedi üzerinde Garipoğlu ailesi dışında birine ait sperm örnekleri bulunmuştu. Zanlının ailesi ve bir çok arkadaşından sperm örnekleri alındı ancak bir sonuç alınamadı. Hazırlanan ikinci otopsi raporunda sperm örneğinin aynı gün otopsi yapılan başka bir cesede ait olduğu belirlendi ve bir görevli hakkında soruşturma başlatıldı. Garipoğlu yakalanamadığı gibi adli tıp bir skandala da imza atmış oldu.

'KIZLARINA SAHİP ÇIKSALARDI'

6. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Karabulut ailesi arasında açıklamalar nedeniyle gerginlikler yaşandı. Cerrah'ın “Kızlarını neden takip etmemişler” sözleri tepki yarattı.

CİNAYET GÜNÜ MESAJLAŞMALAR

7. Münevver Karabulut’un, saat 20.30’da cesedinin bulunduğu 3 Mart günü, okulda bulunduğu saat 11.26 ile 11.47 saatleri arasında bir numaraya 8 kez cep telefonu ile mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Cep telefonunun Ankara’da görevli teğmen C.Y.C.'ye ait olduğunu tespit etti. Münevver'in babası Süreyya Karabulut da, kızının Ankara'daki görevli teğmenle konuşma kayıtlarının olduğunu bildiklerini söyledi. Karabulut, "Bu genç teğmen kızım Münevver'in Ayvalık Sarımsaklı'dan arkadaşı. Biz konuştuklarını ve tanıştıklarını biliyorduk" dedi.

19-02/27/munevver-karabulutu-kim-oldurdu.jpg

KAN PARASI TARTIŞMASI

8. Cinayetin üzerinden 160 gün geçmişti ki, Hayyam Garipoğlu'nun baba Süreyya Karabulut'a para teklif ettiği ve Karabulut'un 3 milyon Euro istediği öne sürüldü. Görüşmeyi doğrulayan baba, zanlının teslim edilmesi karşılığında bu parayı istediğini ve parayı MS hastaları için hastane açmak için kullanacağını açıkladı.

SÜREYYA KARABULUT’TAN TESTERELİ EYLEM

9. Kamuoyu olayı tartışırken, baba Süreyya Karabulut'un Garipoğlu Holding’in önünde kırmızya boyanmış bir testestere ile yaptığı açıklama hafızalara kazındı. Kamuoyu baskısı nedeniyle defalarca İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Vali Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Garipoğlu'nun etrafındaki çemberin daraldığını yakalanmasının an meselesi olduğu söyledi.

YAKALANDI HABERLERİNE YALANLAMA

10. Süreyya Karabulut ve katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu’nun amcası işadamı Hayyam Garipoğlu arasında aracılık yaptığı ileri sürülen Cemil Baran gözaltına alındı. Geçtiğimiz hafta ise Garipoğlu'nun Ermenistan’da yakalandığı ve Türkiye’ye getirileceği öne sürüldü, ancak daha sonra yalanlandı.

Bütün bu tartışmaların ardından zanlı Cem Garipoğlu cinayetin 197. gününde avukatı tarafından Bahçelievler’de polise teslim edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN