Murat Ülker’li yapay zeka yalanı

İş insanı Murat Ülker'in yapay zeka kullanılarak gerçeklikle alakası olmayan bir videosu sosyal medyada paylaşıldı. Videoda Murat Ülker kılığına giren yapay zeka, yüzde 98'lik bir ticari başarı oranına sahip yazılımla ilk gün 45 bin lira kazanabileceğini söyledi.

İş insanı Murat Ülker'in sahte yapay zeka videosu sosyal medyada paylaşıldı. Güvenilir olmayan ticari vaatlerin dikkat çektiği videoda Ülker'in kılığına giren yapay zeka, yüzde 98'lik bir başarı oranına sahip yazılım üretildiğini ve form doldurma karşılığında ilk günden 45 bin lira kazanabileceği vaat edildi. Yapay zeka, söz konusu projeye Mehmet Ali Erbil, İsmail Saymaz ve Muhtar Kent'in yatırım yaptığını ve servetlerinin hızla arttığı yalanını söyledi.

Söz konusu video ile birlikte yapay zeka ile üretilen sahte videolar, gerçeklik ile kurguyu ayırt etmekte zorluk yaşatan yeni bir tehdit oluşturuyor. Bu videolar, manipülasyon ve yanıltıcı bilgi yayma potansiyeline sahip olduğundan, toplumda güvensizlik ve karmaşa yaratabilir. Bu nedenle, yapay zeka ile üretilen içeriklerin dikkatle incelenmesi ve doğrulamanın önemi giderek artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN