Naci Görür o il için bas bas bağırdı! O tarihte 9 şiddetinde deprem bekleniyor!

Naci Görür o il için bas bas bağırdı! O tarihte 9 şiddetinde deprem bekleniyor!

Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerini önceden haber veren Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem alarmı verilen bölgeleri açıklarken, olası Marmara depreminin şiddetinin kıyı kesimlerinde 9'u bulabileceğini söyledi. İşte Naci Görür'ün uyarıları...

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu kez de Marmara Depremi'ne dair öngörüleriyle gündemde. Depremin şiddetinin Marmara'da 9'u bulacağını söyleyerek bölgeyi uyaran Görür, İstanbul'da Avrupa yakasının Anadolu yakasına göre daha şanssız olduğunu da dile getirdi.

Kısa Dalga'dan Yeşim Özdemir'e konuşan Prof. Dr. Görür, özellikle kıyıdan 10 kilometre içeriye kadar kalan alanlarda depremin daha şiddetli hissedileceğini ve Avrupa Yakası’nda deprem zararlarının Anadolu Yakası'na oranla daha fazla görüleceğini belirten Prof. Dr. Görür, depremin şiddetinin 9,0’ı bulacağını ifade etti.

MARMARA'DA DEPREM

Marmara'da yaşanacak depremle ilgili bilimsel tüm verilerin zamanın gelmekte olduğunu işaret ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Görür, şunları kaydetti:

“Depremler olmadan dahi biz Marmara Bölgesi'nde deprem alarmı vermiştik, bu bir."

ERZİNCAN VE BİNGÖL ARASINDA

"İkincisi Erzincan’ın doğusunda, Erzincan ile Bingöl Karlıova arasında Yedisu Fay’ında deprem beklediğimizi öngörmüştük."

EGE'DE İZMİR'DEN ANTALYA'YA KADAR

"Onun dışında Ege bölgesi, orası zaten sık sık küçük depremlerle sarsılıyor. Oradaki depremlerin kaynağı da bu Helen Kıbrıs Yayı, orada hareketlilik fazla. Dolayısıyla İzmir’den Antalya’ya kadar kıyı bölgelerimizde irili ufaklı depremler öngörülüyor. Oranın tektonik yapısı gereği."

ADANA BÖLGESİNDE DE OLABİLİR

"Bir de bu 6 Şubat depremleri nedeniyle belki Adana Bölgesi’nde de stres transferi nedeniyle bazı faylarda hareketlenme olabilir. Hatta Kıbrıs’ı dahi düşündük."

KAYSERİ, SİVAS, MALATYA...

"Doğu Anadolu Bölgesi’ne yakın olarak; Kayseri, Sivas, Erzincan’ın doğusu yani Bingöl yakınları, Malatya. Malatya’nın özellikle kuzeybatısı, kuzeyi. Orada Malatya Fayı ve Tuzla Fayı. Oralarda belirli hareketlenmeler gözlemlenebilir.”

"CAN GÜVENLİĞİNİZİ SAĞLAYACAK SİYASETÇİLERE OY VERİN"

Görür, yaklaşan seçimlere işaret ederek, seçmene can güvenliğini sağlayacak siyasetçilere oy vermesi çağrısında bulunarak "Halk sandıkta gereğini yapsın" dedi.

"ANLATAMAMIŞIZ"

9 şiddetinde deprem söylemi spekülasyonlara sebep olan Naci Görür, bu sözlerine de açıklık getirdi. Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Depremin büyüklüğü ile şiddeti farklı şeydir” dedi.


Görür’ün açıklaması şöyle:

“Birçok arkadaş hayretler içerisinde ‘Hocam siz hiç Marmara’da depremin şiddetinin 9 olduğunu söylediniz mi?’ diye soruyorlar ve benim söylediğime de inanmadıklarını söylüyorlar. Anlaşılan bu kadar uğraşımıza rağmen bazı şeyleri anlatamamışız. Depremin büyüklüğü ile şiddeti farklı şeydir. İstanbul’da 7 mertebesinde bir deprem olursa Marmara kıyılarında birçok yerde depremin şiddeti 9 olur. Eğer kıyıdan uzaklaşır ve lstrancalara giderseniz şiddet 5 veya 6’ya düşer, sevgiyle.”

naci-gorur-twit.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN