Nar ekşisi bulamayınca çiğ köfteyi onunla yoğurdu, marka oldu! Hollanda, İsveç, Suriye Irak'a rekor satış! Yunanlılar buna da..

Nar ekşisi bulamayınca çiğ köfteyi onunla yoğurdu, marka oldu!  Hollanda, İsveç, Suriye Irak'a rekor satış! Yunanlılar buna da..

20 yıllık çiğköfte ustası bir ilke imza attı! Nar ekşisi bulamayınca çiğköfteyi onunla yoğurdu, yeni bir lezzet keşfetti! Keşfiyle marka olan usta her yere satış yapıyor! Hollanda, İsveç, Suriye Irak'a rekor satış! Bakalım Yunanlılar buna da...

Diyarbakır'ın ünlü çiğköfte ustası Bilal Yakut, gastronomi dünyasına unutulmaz bir lezzet armağan etti. 20 yıllık tecrübesiyle tanınan Yakut, çiğköfte dünyasına yepyeni bir soluk getirerek çikolata ile buluşturduğu "Çiğkoftelatta"yı tüm dünyaya tanıtmak için harekete geçti.

NAR EKŞİSİ YERİNE ÇİKOLATA

nar-eksisi-yerine-cikolata-1.jpg

43 yaşındaki usta, 6 yıl önceki İsviçre seyahatinde arkadaşlarının taleplerini kırmayarak çiğköfte yapmaya karar verdi. Ancak, çevresinde bulamadığı nar ekşisini yerine koymak için çikolata kullandı. İlk denemesinde beklediği lezzeti bulamayan Bilal Yakut, Türkiye'ye döndükten sonra İsviçre ve Hollanda'dan temin ettiği özel çikolatalarla birçok deneme gerçekleştirdi.

HOLLANDA, İSVEÇ, SURİYE VE IRAK’A GÖNDERDİ

nar-eksisi-yerine-cikolata.jpg

Usta, sonunda mükemmel bir lezzet elde etti ve yaptığı çikolatalı çiğ köfteyi "Çiğkoftelatta" ismiyle Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil ettirdi. Bu özel lezzeti çevresindekilerle buluşturan Bilal Yakut, sipariş üzerine Türkiye'nin birçok iline ve uluslararası platformlara gönderim yaparak, Hollanda, İsveç, Suriye ve Irak gibi ülkelerde de beğeni kazandı.

Çiğkoftelatta'nın sosyal medyada büyük ilgi görmesiyle birlikte, bu lezzetin Yunanlılar tarafından taklit edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN