Ne Antalya Ne de Muğla! Türkiye’nin en güzel noktaları seçildi! Ölmeden yapılacaklar listesine eklendi

Ne Antalya Ne de Muğla! Türkiye’nin en güzel noktaları seçildi! Ölmeden yapılacaklar listesine eklendi

Türkiye'nin saklı cennetleri bir bir gün yüzüne çıkıyor. 2024 yılında turist akınına uğrayacak o yerler ölmeden yapılacaklar listesinde de ilk sıraya yerleşti. Ne Antalya ne de Muğla en çok o bölge turist akınına uğrayacak. İşte Türkiye'nin en güzel yerleri…

Uçsuz bucaksız yeşillik manzaralarının yanı sıra hem lezzetleri hem de tarihi mekanları ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Karadeniz Bölgesi, CNN Travel'in 2024 yılı listesine yerleşti. 2024 yılında ziyaret edilmesi gereken yerleri tek tek işaret eden CNN Travel, Türkiye'nin cennet topraklarına gün yüzüne çıkardı. Her yıl rotasını Antalya ya da Muğla'ya çevirenler çok pişman olacak. İşte Türkiye'nin en güzel yerleri…

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL YERLERİ

CNN Travel 2024 yılı dünya ziyaret listesine Türkiye'nin o bölgeleri damga vurdu. Karadeniz Bölgesi'nin listeye ekleyen CNN Travel resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada o bölgeleri işaret etti.

karadeniz-1.jpg

Türkiye'nin Turkuaz sahilinin Akdeniz'deki yat mıknatısı tatil yerlerinden çok daha az bilinen Karadeniz Bölgesi'nin önemine değinen CNN Travel, yemyeşil manzaraları, leziz siyah çay üreten bahçelerinin yanı sıra iklimine de dikkat çekti.

karadeniz-2.jpg

Birçok kişinin bilmediği gizli kalmış toprakları bünyesinde barındıran Karadeniz Bölgesi, Ege ve Akdeniz'e oranla daha az turist ağırlıyor. Nemli ve serin bir iklime sahip olan Karadeniz Bölgesi tarihi kasaba ve köylerinin yanı sıra plajları ve adrenalin üreten aktiviteleri ile de oldukça merak uyandırıyor.

ayder.jpg

Türkiye'nin bunaltıcı bölgelerine kıyasla daha serin bir yaz iklimi sağlayan Karadeniz Bölgesi özellikle Safranbolu gibi dikkat çeken tarihi ve antik sokaklarıyla da merak uyandırıyor. Bunun yanı sıra Amasra'da plaj Yaşamının tadını çıkarabilir Sümela manastırında dünyanın en eski Kayalık mezarlığını ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN