Ne Kanada ne de İzlanda burası Türkiye! Arabasına atlayan gazladı! Türkiye'nin kalbinde bilinmeyen cennet

Türkiye'de gezi rotası oluşturmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasına bir yer daha eklendi. Kış sporuyla ünlenen o şehir artık yaz aylarında da ziyaret edilecek. Eşini dostunu toplayan arabasına atladığı gibi buraya gidecek. Türkiye'nin kalbinde bilinmeyen cennet.

Her şehrinde ayrı bir güzellik sunarken Kayseri'ye uğramamak olmaz. Birçok kişinin bilmediği bu güzellik Kayseri'nin göbeğinde bulunuyor. Kayserilinin bile bilmediği bu yeri ilk keşfeden siz olabilirsiniz. Kayseri Tomarza Zamantı Irmağı’nı şimdiye kadar görmeyenler ben neler kaçırmışım diyecek.

KAYSERİ'NİN SAKLI CENNETİ

Kaynağını Kayseri'den alan en önemli akarsu olan Zamantı Irmağı, Seyhan Irmağının iki büyük kolundan biri olarak il topraklarına uzanıyor. 230 kilometre uzunluğundaki bu Irmak Uzunyayla ortalarında, Örenşehir bucağı yakınlarında, Şerefiye köyünde doğuyor.

zamanti-irmagi.jpg

İlk kaynağını Uzunyayla'dan alan kuzey-güney doğrultusunda uzanan Zamantı Irmağı, Pınarbaşı ilçesinin kuzeydoğusunda kuzeybatı-güneybatı doğrultusunda yer alıyor. Yol boyunca dar ve derin vadiler içerisinde akan zaman çağırmağı Boran, Çermişek, Kuş, Tahtacık, Bercan, Tahtalımezar, Kuru ve Alagöz gibi çay ve Dereleri de sularına ekliyor.

ZAMANTI IRMAĞI NEREDE YER ALIYOR?

Menderesler çizerek ilerleyen Zamantı Irmağı Tomarza'nın güneyinde sert bir dirsek yaparak batıya yönelmektedir. Ardından yine sert bir dirsekle Kuzey Güney doğrultusunda yer alan Zamantı Irmağı Yahyalı ilçesinin güneyinde il sınırları dışına çıkmaktadır.

zamanti-irmagi-rafting.jpg

SU SPORLARININ YENİ ADRESİ

Yahyalı ilçe sınırları içerisinde bulunan ve 51 kilometre uzunluğunda olan Zamantı Irmağı 15 kilometresinde milli rafting parkuru ile su tutkunlarını bir arada buluşturuyor. Suyun debisi, yeraltı geçişleri ve kanyonların yanı sıra profesyonel ve amatör raftingcilerin kullanabileceği bir parkur oluşturan Zamantı Irmağı dev kanyonların arasında muhteşem bir yolculuk sunuyor. Suyun de bir sürü rafting için oldukça elverişli bir ortam oluştururken biri 78 diğeri 92 metre uzunluğunda doğal köprülerin altından geçerek rafting yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN