Neçirvan Barzani, DEM Parti ile görüşecek

Neçirvan Barzani, DEM Parti ile görüşecek

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlenen silah bırakma töreninin ardından, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile DEM Parti heyeti bugün saat 18.00’de kritik bir görüşme gerçekleştirecek.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Süleymaniye’de düzenlenen PKK’nın silah bırakma töreninin ardından, Demokratik Eşitlik ve Mücadele (DEM) Partisi heyetiyle kritik bir görüşme gerçekleştirecek.

DEM Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşme bugün saat 18.00’de yapılacak. Heyette, PKK lideri Abdullah Öcalan ile daha önce İmralı'da görüşmeler gerçekleştiren isimlerden Van Milletvekili Pervin Buldan’ın da yer alması bekleniyor.

Görüşmenin, silahların bırakılmasıyla başlayan yeni sürecin geleceğine ilişkin değerlendirmeleri kapsayacağı öğrenildi. Barzani ile yapılacak temasın, bölgesel düzeyde siyasi koordinasyonun güçlendirilmesi açısından da önem taşıdığı belirtiliyor.

Süleymaniye’deki törenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Pervin Buldan’ı arayarak “Bu süreçte DEM Parti olarak emeğiniz çok fazla” ifadeleriyle teşekkür etmesi, siyasi çevrelerde dikkat çeken bir gelişme olarak yorumlandı.

İktidarın “Terörsüz Türkiye”, DEM Parti’nin ise “Barış ve Demokratik Toplum” olarak tanımladığı süreçte yeni adımların atılması beklenirken, gözler bu akşam yapılacak kritik görüşmeye çevrilmiş durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN