O firma 500 bin TL maaşa işçi bulamıyor! 31 pozisyon boş kaldı, fıldır fıldır işçi arıyorlar!

O firma 500 bin TL maaşa işçi bulamıyor! 31 pozisyon boş kaldı, fıldır fıldır işçi arıyorlar!

Vietnam’ın Long Thanh Havalimanı ihalesini kazanan Türk şirketlerinden IC Holding, 500 bin TL maaşlı personel bulmakta zorlanıyor..

IC Holding, Vietnam’ın en önemli altyapı projelerinden biri olan Long Thanh Havalimanı’nda çalışacak personel için aylık 400 milyon VND (yaklaşık 490 bin TL) maaş teklifiyle işe alım sürecine başladı. Ancak 500 bin TL maaş teklifiyle personel bulma çabaları başarısız oldu. IC Holding, Long Thanh Havalimanı ihalesini kazandıktan sonra personel arayışında Türkiye’deki düşük ücretlerle rekabet etme zorluğuyla karşılaştı..

Türkiye’de yükselen enflasyon ve fiyatlar, işsizlik sorununu daha da derinleştirerek, yurt dışında işçi bulmayı bile zorlaştırıyor. IC Holding, Vietnam’da büyük bir altyapı projesine yönelik aylık 400 milyon VND (yaklaşık 490 bin TL) maaş teklifiyle personel almak istedi, ancak bu çabalar sonuçsuz kaldı.

img-1881.jpeg

Türk şirketlerinin nitelikli işçi bulmakta zorlanması, maliyet ve ekonomik faktörlerin işgücü piyasası eğilimlerini nasıl etkilediği konusunda bir tartışma yaratmış durumda.

Vietnam’ın Tuoi Tre gazetesinin haberine göre, IC İçtaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Long Thanh Havalimanı’nın ana yüklenicilerinden biri olarak, Dong Nai eyaletinde 31 pozisyon için Vietnamlı personel bulamadığını yetkililere bildirdi.

Bu pozisyonlar, Yüklenici Temsilcisi, Proje Yöneticisi, Müdür Yardımcısı ve Yönetici gibi görevleri içeriyor. Şirket, adaylara iki yıllık sözleşmeyle aylık 75 milyon VND ile 400 milyon VND arasında maaş teklif etti. Adayların benzer pozisyonlarda en az 3 yıl deneyimli olmaları, lisans derecesine sahip olmaları ve iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekiyor.

Türk bir şirketin belirlenen maaş aralığında personel bulamaması nedeniyle Long Thanh Uluslararası Havalimanı projesinde yabancı işçi çalıştırılmasına izin verildi. Dong Nai eyalet yetkilileri, IC İçtaş İnşaat’ın talebi üzerine yabancı işçi çalıştırılmasına onay verdi. Güneydeki Dong Nai eyaletindeki Long Thanh Uluslararası Havalimanı projesinin 14 milyar dolarlık bir maliyetle inşa edileceği ve yılda 100 milyon yolcu taşıması beklenildiği tahmin ediliyor.

Havalimanının 25 milyon yolcu kapasiteli bölümünün önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi planlanıyor ve ilk etabının 2025’te tamamlanması hedefleniyor. IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Vietnam Başbakanı Pham Minh Trinh ile yatırım ve işbirliği konularını görüşmek üzere Ankara’da bir araya gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN