O musibete karşı bir uyarı da Bakan Koca'dan! Herkes önlemini alsın

O musibete karşı bir uyarı da Bakan Koca'dan! Herkes önlemini alsın

Havaların ısınmasıyla birlikte birçok hastalık etkisini iyice göstermeye başladı. Özellikle Koronavirüs ile birlikte vatandaşlar diken üstünde yaşarken yapılan son dakika uyarısı tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca acil durum koduyla uyardı. 'Bu musibete karşı dikkatli olun' çağrısında bulunan Bakan Koca, milyonlarca kişiyi uyardı. Herkes önlemini alsın! İşte detaylar haberimizde...

Eyyam-ı Bahur hava sistemi ile birlikte Afrika sıcaklıkları tüm yurtta etkisin göstermeye başladı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşırken uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bir uyarı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. O musibete karşı dikkatli olun diyen Bakan Koca, "Sıcaklar sağlığımız açısından pek çok riske yol açıyor. Örneğin, terlemeyle oluşan sıvı kaybının vücuttaki kan miktarını azaltması sonucu, kalp damar hastalığı olan kişilerde kan yoğunluğu arttığı için kalp krizleri görülebilir" diyerek vatandaşları uyardı. İşte Fahrettin Koca'nın açıklamaları...

BAKAN KOCA'DAN KORKUTAN UYARI: O MUSİBETE KARŞI DİKKATLİ OLUN!

Tüm yurtta Afrika sıcaklıkları etkisini gösterirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir son dakika uyarısı geldi. Aşırı sıcak havalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Koca, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi:

"Sıcaklar sağlığımız açısından pek çok riske yol açıyor. Örneğin, terlemeyle oluşan sıvı kaybının vücuttaki kan miktarını azaltması sonucu, kalp damar hastalığı olan kişilerde kan yoğunluğu arttığı için kalp krizleri görülebilir."

hghghg-2023-08-05t095434-473.jpg

KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR, HEMEN ÖNLEMİNİZİ ALIN

Paylaşımda, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay'ın kalp ve tansiyon hastaları için tavsiyelerde bulunduğu video da yer aldı. Doç. Dr. Hatice Tolunay, şunları söyledi:

"Artan hava sıcaklığı ile birlikte kan cildimize doğru yoğunlaşır ve oraya yönlenir. Kanın cildimize yönlenmesi terleme ile sonuçlanır. Terleme ile birlikte sıvı kaybı olur ve vücudumuzda dolaşan kanın miktarı azalır. Kalp damar hastalığı olan insanlarda kanın yoğunluğu arttığı için kalp krizleri görülebilir. Kalp yetersizliği görülen hastalarımız vücuttaki suyu atmak için idrar söktürücü kullanırlar. Terleme ile birlikte kayıp aynıda zamanda terleme ile kayıp böbrek yetersizliklerine sebep olabilir. Bu kalbin üzerinde önemli bir iş yükü oluşturur. Aynı zamanda terleme ile birlikte attığımız tuz ve diğer elektrolitler ritim bozukluğu hastalarında çarpıntı olarak karşımıza gelebilir.

Tansiyonhastalarında ise bu durum iki şekilde karşımıza çıkabilir. Hasta uyumlu bir hastaysa ilacını düzenli bir şekilde kullanıyorsa diyetini iyi yapıyorsa bu sefer ilacı terleme ile birlikte tuz da kaybedeceği için fazla gelebilir, ilacını azaltmak gerekebilir. Tansiyon hastalarında bir 5 gün sabah akşam dinlenerek her iki koldan tansiyon takibi yapmaları ve eğer ki 14/9'un üzerinde ya da 9/6'nın altında değerlerle karşı karşıya kalırlarsa muhakkak hekimlerine danışmaları gerekmektedir.

gfgfgf-2023-08-05t095405-561.jpg

Öncelikle su alımı, sıvı tüketimi çok önemli. Günde normalde almamız gereken miktar 2-2,5 litre. Fakat dışarda kaldığımız süre, ısıya maruz sıcağa maruz kaldığımız süreyi de katarak bunu genişletebiliriz daha fazla alabiliriz. Aynı zamanda güneşin en yoğun olduğu öğlen saatlerinde dışarıda kalmamaya dikkat etmeliyiz. Spor aktivitelerimizi sabah ve akşam gibi serin saatlere bırakmalıyız. Sıcaklık değişiklikleri de insan sağlığı için önemli bir konu olduğundan klimalı ortamlarda uzun süre vakit geçirmeyelim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN