O ülke adeta bir Türk cennetine dönüştü! Pılını pırtını toplayan arkasına bakmadan gidiyor! 1 ayda tamamen yerleşiyor

O ülke adeta bir Türk cennetine dönüştü! Pılını pırtını toplayan arkasına bakmadan gidiyor! 1 ayda tamamen yerleşiyor

Son yıllarda yurt dışına göç eden sayısı artarken o ülke en çok Türkiye'den göç alıyor. Pılını pırtını toplayan Türkler akın akın oraya gidiyor. Yalnızca bir ayda oturum izni veriyor.

Türkiye'de son yıllarda yurt dışına göç artarken en çok göç edilen ülke ise Kuzey Makedonya oluyor. Yurt dışında yerleşenlerin sayısı her geçen gün artarken en çok gençlerin göç ettiğini görüyoruz. Avrupa hayali ile farklı ülkelere gitmeyi tercih edenler en çok Balkan ülkelerine yöneliyor. Son dönemde Türkiye'den göç eden Türk vatandaş sayısına değinen Üsküp Haber'den Sadık Şimşek, Kuzey Makedonya'nın adeta bir Türk cennetine dönüştüğünü söyledi.

SADECE BİR AYDA YERLEŞİYOR

Ülkedeki vergi avantajları birçok yatırımcı tarafından dikkatle takip edilirken Kuzey Makedonya'ya yerleşme sebepleri arasında da ilk sıraya yerleşiyor. Ülkede şirket kuruluşlarının ardından oturum izni başvurusu yapabilme imkanı sağlanırken ortalama 1 aylık bir süreç içerisinde oturum izni çıkarılmaktadır. Binden fazla Türk şirketinin bulunduğu Kuzey Makedonya AB yolunda da hızla ilerlemektedir.

turkiye-makedonya.jpg

KUZEY MAKEDONYA NEREDE YER ALIYOR?

Balkanların denize kıyısı olmayan bir ülkesi olarak karşımıza çıkan Kuzey Makedonya, resmi adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak biliniyor. 1991'de Yugoslavya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kuzey Makedonya'nın batısında Arnavutluk güneyinde Yunanistan kuzeyinde Sırbistan ve Kosova yer alırken doğusunda ise Bulgaristan bulunuyor. Kuzeyden üçte Birlik bir bölümü kapsayan Kuzey Makedonya, Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Öğrenim ve çalışma amaçlı gelecek kişiler vizeye tabii tutulmaktadır.

makedonya-evleri.jpg

MAKEDONYA'DA YAŞAYAN TÜRK SAYISI NE KADAR?

2021 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımı verileri kapsamında kuzeyi Makedonya'da 1 milyon 836.713 kişi yaşamaktadır. Bunun 1 milyon 73 bin 299'unun Makedon, 446 bin 245'inin Arnavut, 70 bin 961'inin Türk (yüzde 3,86), 46 bin 433'ünün Roman, 23 bin 847'sinin Sırp, 16 bin 42'sinin Boşnak, 8 bin 714'ünün Ulah, 3 bin 504'ünün ise Bulgar kişiler oluşturuyor.

makedonya-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN