O ülke vize muafiyetini kaldırdı! 15 gün seyahat serbest

O ülke vize muafiyetini kaldırdı! 15 gün seyahat serbest

Çin Hükümeti, Avrupa’dan altı ülkeye yönelik önemli bir adım atarak, tek taraflı vize muafiyeti uygulamasını genişlettiğini duyurdu.

Çin’in vize muafiyetinden sonra İsviçre, İrlanda, Macaristan, Avusturya, Belçika ve Lüksemburg vatandaşları, belirlenen tarihler arasında Çin’e vizesiz seyahat etme imkanına kavuşacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu ülke vatandaşları 14 Mart ile 30 Kasım tarihleri arasında 15 gün süreyle vizesiz olarak Çin’i ziyaret edebilecekler. Bu özel muafiyet, iş, turizm, aile ziyaretleri ve transit geçişler için geçerli olacak.

img-3893.jpeg

Bu hamleyle, Pekin yönetimi, son dönemde farklı ülkelerle gerçekleştirdiği vize muafiyeti düzenlemeleriyle uluslararası seyahatlerin ve turizmin teşvik edilmesini amaçlıyor. Çin’in vize politikalarındaki bu esneklik, ülkeye olan ziyaretleri artırma hedefinin bir parçası olarak görülüyor.

DAHA ÖNCE MUAFİYET TANINAN ÜLKELER

Çin, daha önce de bir dizi ülkeye benzer vize kolaylıkları sağlamıştı. 1 Aralık 2023’ten itibaren bir yıllık süre için Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya ve Malezya vatandaşlarına da 15 gün süreyle vizesiz seyahat hakkı tanınmıştı. Ayrıca, Singapur ve Tayland ile yapılan anlaşmalarla da karşılıklı vize muafiyetleri sağlanmıştı.

ÇİN’İN VİZE POLİTİKALARI

Çin, şu anda 18 ülkeye standart pasaport sahiplerine karşılıklı vize muafiyeti uyguluyor. Bunun yanı sıra, Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkeyle diplomatik, özel ve hizmet pasaportu sahiplerine yönelik karşılıklı vize muafiyetleri de bulunuyor. Bu politikalar, Çin’in uluslararası ilişkilerdeki açılımının ve turizm sektörünü canlandırma çabalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN