Öğrenciler dikkat! KYK burs ve kredi başvuruları başladı! O tarihe kadar işlem yapmayan yararlanamayacak

Öğrenciler dikkat! KYK burs ve kredi başvuruları başladı! O tarihe kadar işlem yapmayan yararlanamayacak

Üniversite öğrencilerinin uzun zamandır beklediği KYK burs ve kredi başvuruları başladı! Başvurular o tarihe kadar alınacak! Başvuru yapmayan yararlanamayacak... KYK kredi ve burs başvuru tarihleri ne zaman? Burs miktarları ne kadar? Tüm detaylar haberimizde...

Yükseköğrenim kurumlarına yeni kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için merakla beklenen an geldi. 2023-2024 eğitim dönemi KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, beklenen açıklamayı yaptı. Peki, KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır ve son başvuru tarihi nedir? İşte E-Devlet KYK burs başvuru detayları...

19 EKİM PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR BAŞVURU ALINACAK

e-devlet-depophotos-1540282.jpg

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Burs/Kredi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59’a kadar yapabilirsiniz" şeklinde açıklamada bulundu.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları her yıl belirlenen tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınıyor. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa, PTT şubelerine giderek şifre almanız veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmanız gerekiyor.

Başvuru sırasında öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler isteniyor. Bu bilgiler, kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit ediliyor. Değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs veriliyor. Mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi sağlanıyor.

2023 KYK KREDİLERİ VE BURS MİKTARLARI

KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL

KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN