Öğrencilere 16 günlük kar tatili müjdesi! MEB tarihi duyurdu, tüm öğrenciler bayram edecek

Öğrencilere 16 günlük kar tatili müjdesi! MEB tarihi duyurdu, tüm öğrenciler bayram edecek

11 Eylül 2023 tarihinde yeni eğitim öğretim dönemine başlayan milyonlarca öğrencinin beklediği tatil müjdesi geldi. Halk arasında kar tatili olarak nitelendirilen ara tatil için MEB'den açıklama geldi. Bu habere öğrenciler çok sevinecek. İşte 2023-2024 eğitim öğretim tatil detayları…

2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül 2023 tarihinde başladı. Milyonlarca öğrenci ilk ders zilinin çalması ile birlikte sıralarda yerini alırken bu kez de gözler tatile çevrildi. Havalar yavaş yavaş soğumaya başlarken tatil haberleri de peş peşe geldim. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte öğrencileri 16 günlük bir tatil planı bekliyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri tatil için nefeslerini tuttu. Her şey o tarihte başlıyor. İşte 2023-2024 eğitim öğretim tatil detayları…

İLK ARA TATİL NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni eğitim öğretim dönemi kapsamında öğrenciler ara tatil tarihlerini araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda ilk ara tatilin Kasım ayında yapılacağı belirtildi. MEB tatil takvimi kapsamında ilk ara tatil 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacak. 17 Kasım 2023 Cuma günü ise öğrenciler son tatil gününü yapacak.

tatil-ogrenci.jpg

13-17 Kasım 2023 tarihinde ara tatil yapacak olan öğrenciler hafta sonları da dahil olmak üzere toplam 9 gün tatil yapmış olacak.

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Öğrencilerin hakkındaki Bir diğer soru ise sömestr tatili olmaktadır. Öğrenciler eğitim öğretim döneminin ilk yarısını 19 Ocak 2024 tarihinde sonlandıracak. Sömestr tatili 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma günü sona erecek. Bu kapsamda öğrenciler toplam 16 gün boyunca tatil yapmış olacak. Bu yıl yoğun kar yağışı beklenirken öğrencilerin kar tatili olarak adlandırdığı sömestr tatilinde 16 gün boyunca tatili yapılacak. Öğrenciler şimdiden tatil planlarını yapmaya başladı. 16 gün boyunca tatilin tadını çocuklar çıkaracak.

kar-tatil.jpg

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlk ara tatil Kasım ayında yapılırken sömestr tatili 22 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler 5 Şubat 2023 tarihinde okula dönüş yaparken yaz tatili ise 14 Haziran 2024 Cuma günü başlayacak.

okul-tatil.jpg

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

2 dönemde yapılacak ara tatil ise öğrenciler tarafından merak ediliyor. Öğrenciler 2 ara tatile 8 Nisan 2024 tarihi ile 12 Nisan 2024 tarihleri arasında yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN