Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları açıklandı

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları açıklandı

Halk arasında uzman öğretmenlik sınavı olarak da isimlendirilen; Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları açıklandı. 19 Kasım Cumartesi günü uygulanan sınavın sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sonuçlar duyuruldu.

Türkiye genelinde 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda düzenlenen Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyuruldu.

Açıklanan sınav sonuçlarına göre; uzman öğretmen ya da başöğretmen unvanı alanlara, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ayın başından itibaren unvanları için uygun görülen eğitim öğretim tazminatı ödenecek ve aynı zamanda her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SONUÇLARI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından uzman öğretmenlik sınav sonuçlarının duyurulduğu metinde "Uzman öğretmenlik sınavında 422 bin 368 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavında 66 bin 422 öğretmenimiz başarılı oldu" şeklinde konuştu.

595 BİN 598 KİŞİ BAŞVURMUŞTU

Milli Eğitim Bakanlığınca, 3 Şubat 2022 tarihli 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dayanılarak hazırlanan "Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği"ne göre öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrıldı.

Öğretmenlik kariyer basamakları eğitimleri için 614 bin 390 öğretmen başvurdu. Bu öğretmenlerin yüzde 99'u yani 606 bin 185'i eğitimlerini tamamladı. Sınava toplam başvuru sayısı 595 bin 598 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN