Okullarda yeni dönem: MEB Başkanı Tekin açıkladı

Okullarda yeni dönem: MEB Başkanı Tekin açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni 'Veli Randevu Sistemi' ile müdürle veya öğretmenlerle görüşmek için e- devlet üzerinden randevu alacak. Sistem 24 Mart 2024 tarihi itibariyle tüm Türkiye'deki okullarda uygulamaya konuldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Veli Randevu Sistemi"nin pilot uygulamasının tamamlandığını ve tüm Türkiye'de yaygınlaştığını açıkladı. Bakan Tekin "Bu sistem ile velilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz arasında daha etkin bir iletişim kurmayı hedefliyoruz" dedi.

SİSTEMİN AVANTAJLARI

Veliler sıra beklemeden ve zaman kaybetmeden öğretmenlerle veya müdürle görüşebilecek.

Öğretmenler ve veliler, görüşme öncesinde gündemi belirleyebilecek ve daha verimli görüşmeler yapabilecek. Sistem, veliler ve öğretmenler arasında daha açık ve şeffaf bir iletişime katkı sağlayacak.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Veliler, okulun internet sitesi üzerinden e-devlet kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yapacak. Sistemde öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunulabilecek.

Randevu alınabilecek haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık kalacak. Aynı gün öğleden sonra ise kul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek.

Veli sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Veli Randevu Sistemi'nin veliler, öğretmenler ve okul yöneticileri için birçok faydası olacağını ve eğitim- öğretim sürecine katkıda bulunacağını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN