Öldürülen Ramazan Pişkin’in yakını konuştu: Ona gönderdiğimiz kıyafetleri başkalarına verirdi

Öldürülen Ramazan Pişkin’in yakını konuştu: Ona gönderdiğimiz kıyafetleri başkalarına verirdi

İstanbul Fatih'te işlettiği çay ocağında uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Ramazan Pişkin’in yakını konuştu. “Ona kıyafet, ipek gömlekler elbise, ayakkabı gönderirdik ama o başkalarına dağıtırdı" dedi.

Diyarbakır’daki Ulu Cami'de yaptığı konuşmalarla sosyal medyada tanınan Ramazan Pişkin (Diyarbakırlı Ramazan Hoca), İstanbul Fatih'te işlettiği çay ocağında uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından konuyla ilgili açıklamada, Ramazan Pişkin’in katil zanlısının yakalandığını duyurmuştu.

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak yakını açıklamalarda bulundu.

Pişkin ailesinden isim vermek istemeyen kişi T24’ten Candan Yıldız’a şöyle konuştu:

"8 aydır İstanbul'da yaşıyordu. Neden İstanbul'a gittiğini bize söylemedi. En son 10 gün önce görüşmüştük. Tehdit edildiğini biz de videosunu izleyince öğrendik. Bir şey söylemezdi bizi korumak için. Haberimiz olsa müdahale ederdik yargı yoluyla. Ona kıyafet, ipek gömlekler elbise, ayakkabı gönderirdik ama o başkalarına dağıtırdı.

Lise mezunuydu, adalet yüksekokulunu da kazanmıştı. Kimseye kırıcı söz söylemezdi. Radikal İslamcı değildi, bir tarikat ya da cemaatle bağı yoktu. Radikal İslamcı olsa ekmeğini, parasını paylaşır mıydı? "

‘DİNİ ANLATMASIN, KENDİ İŞİNE BAKSIN DEDİLER’

Halk arasında 'Filozof Ramazan' lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin (Böçkün), 2020 yılında Elazığ'da psikiyatri kliniğine yatırıldı. Yatırılmasının nedeni 2017 yılında Ulu Camii'i ziyaret eden bir kadına "Bu şekilde dolaşamazsınız, ince giyinmişsiniz, içinizi görüyorum" dediği gerekçesiyle açılan davaydı. Daha sonra Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu'nun "iyileşti" raporuyla yatırıldığı hastaneden taburcu edildi.

Ramazan Hoca o süreci şöyle anlattı Yer6 Youtube kanalında:

"O bayanın olayı bir bahane oldu. Diyarbakır'da 18 yıl Ulu Camii'nin avlusunda kaldım. Beni şikayet etti insanlar, yetkililer. 'Dini anlatmasın kendi işine baksın' dediler. Biz onların nefsine ağır gelen şeyler söylüyorduk. 15 gün hastanede yattım.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN