Ölüp ölüp dirileceğiz! 2 günlük felakete hazır olun, il il duyuruldu

Ölüp ölüp dirileceğiz! 2 günlük felakete hazır olun, il il duyuruldu

Yeni hafta için hava durumu raporunu yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta ortasından itibaren sıcaklıkların yeniden artacağını ve mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi. Peki, sıcaklıklar ne zaman bitecek? Hava ne kadar sıcak olacak? Bu hafta hava nasıl olacak? İşte, Türkiye geneli detaylı hava durumu raporu...

Türkiye, 2 Ağustos 2023 Çarşamba gününden itibarıyla yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Uzmanlar, birçok bölgede sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkacağı uyarısında bulunurken, yağışların azalması ve buharlaşmaya bağlı kuraklık riskine de dikkat çekildi.

turkiye-hava-durumu-tahminleri-2023-agustos-1.jpg

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklık konusunda perşembe ve cuma günü için uyarıda bulunarak şunları söyledi:

"Hava çarşamba ısınmaya başlıyor. Perşembeden itibaren aşırı sıcaklar tekrar gelecek. Perşembe-cuma İstanbul’u da etkileyecek. İç kesimler, Trakya, İç Anadolu, Ege daha çok etkilenecek. Bugüne göre 4-5 derece artacak. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu'da sıcaklıklar 40 dereceyi zorlayacak. İstanbul ve Ankara, perşembe, cuma 35-36 dereceyi görecek. Yağış hasreti devam ediyor."

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Ankara'da sıcaklık 34-35 derece civarında olacak. Hafta sonunda doğru sıcaklığın 39 dereceye kadar çıkması tahmin ediliyor. İzmir'de 36-37 derece civarında hava sıcaklığı bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, 1-6 Ağustos 2023 günlerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağının tahmin edildiği belirtildi. Bölgedeki sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerine çıkabileceği aktarıldı.

"TURUNCU ALARM VERİLMESİ LAZIM"

İçme suyu barajlarındaki buharlaşmaya bağlı su kaybına dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Büyükçekmece Gölü kapanmış vaziyette. Buradan artık su da alınmaz. Tarım bile yapılabilir bu bölgede. Yüzde 18 doluluk oranı var ama o da yaşayan canlılar için can suyu olarak görülür. Sığ gölde buharlaşma çok fazla olur. Burası bir de çok rüzgar aldığı için buharlaşma artar.

İstanbul'daki barajlarda yüzde 37 doluluk var. Yağışa, hava sıcaklığına ve doluluk oranına baktığımız zaman turuncu alarm verilmesi gerekir. Durum çok ciddi. Turuncu alarm verilmezse kırmızı alarma vakit kalmaz. Önümüzdeki günlerde de yağış görünmüyor. Türkiye'yi su sıkıntısı bekliyor."

TÜRKİYE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA

turkiye-hava-durumu-tahminleri-2023-agustos-6.jpg

3 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE

turkiye-hava-durumu-tahminleri-2023-agustos-5.jpg

4 AĞUSTOS 2023 CUMA

turkiye-hava-durumu-tahminleri-2023-agustos-4.jpg

5 AĞUSTOS 2023 CUMARTESİ

turkiye-hava-durumu-tahminleri-2023-agustos-3.jpg

6 AĞUSTOS 2023 PAZAR

turkiye-hava-durumu-tahminleri-2023-agustos-2.jpg

İL İL HAVA DURUMU RAPORU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN