Önce tükürdü, sonra sosyal medyada paylaştı: 'Fıstık uykusu' skandalına ceza

Siirt'te 'yeşil altın' olarak bilinen fıstığın depolandığı yere girip, uyuyan ve kabuklara tüküren kişi infial yaratmıştı. Yetkililer 2 ton fıstığa el konulduğunu açıklarken şüphelilerinden birini gözaltına aldı.

TikTok'ta fıstıkların içine girdiği ve fıstıkları ağzına alarak tükürdüğü anları paylaşan bir kullanıcı tepki aldı. Görüntüler akıllara geçtiğimiz aylarda süt fabrikasında sütün kazanına giren adamı getirdi.

yeni-proje-4.jpg
Fıstıklar bacan böyle aktı

'Yeşil Altın' olarak bilinen ve gördüğü işleme göre 330 liradan başlayan fiyatlar ile satılan fıstık hijyen altında değil.

Sosyal medya hesabını da kapatan kişinin bulunması için çalışma başlatılmıştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, depolanan fıstığın içine giren R.B., tepkiler sonrası paylaştığı görüntüleri sildi. Sosyal medya hesabını da kapatan R.B., İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adresinde gözaltına alındı. R.B.'nin emniyetteki işlemleri sürerken, depo sahibi M.R.S.'yi yakalamak için çalışmalar sürüyor.

yeni-proje-3-002.jpg

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan da konu ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce kolluk kuvvetlerine gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve görüntülerdeki şüpheli yakalanmıştır.

Ayrıca depo sahibi diğer şüphelinin yakalanması için de kolluk kuvvetlerince başlatılan çalışmalar devam etmektedir. Bunların yanı sıra Siirt merkez Akyamaç köyünde olduğu belirlenen depoda Cumhuriyet Savcılığının izniyle arama yapılmış, depodaki yaklaşık 2 ton fıstığa yasal süreç ve teknik çalışmalar sonuçlanıncaya kadar el konulmuştur. Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından görüntülerin kaydedildiği fıstık deposunun sahibine idari para cezası uygulanmıştır.

'HALK SAĞLIĞINI RİSKE ATANLAR...'

Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürdürülmekte olup halk sağlığını riske atanlar ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir