Önümüzdeki ay gelecek ilk zam belli oldu! Rekor zam paketi yolda, Şenol Babuşçu duyurdu

Önümüzdeki ay gelecek ilk zam belli oldu! Rekor zam paketi yolda, Şenol Babuşçu duyurdu

Önümüzdeki ay gelecek ilk zam belli oldu! Prof. Dr. Şenol Babuşçu duyurdu! Yeni zam paketi yolda! Rekor zamlar geliyor...

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin ayrıntıları kamuoyuna duyuruldu. Bu önemli adımın, 100 milyar liralık tasarruf sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Türkiye'nin önde gelen finans ve bankacılık uzmanlarından Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun da X hesabından paylaştığı bilgilere göre, tasarruf paketiyle bütçe giderlerinin azaltılması ve dolayısıyla bütçe açığının düşürülmesi amaçlanıyor. Maliye politikasında enflasyonu düşürmede önemli bir adım olarak kabul edilen bu genelgenin, ekonomik istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

VERGİ VE ZAM PAKETİ YOLDA: GELİR ARTIŞI HEDEFLENİYOR

zam.png

Tasarruf genelgesinin yanı sıra vergi ve zam paketinin de yakın zamanda gündeme gelmesi bekleniyor. Bu adım, bütçe açığını azaltmanın bir parçası olarak bütçe gelirlerinin artırılmasını amaçlıyor. Şimşek'in göreve başladığı 342. gününde duyurulan bu genelgenin, ekonomik istikrarın sağlanması adına önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.

KAMUDA TASARRUF PAKETİ DETAYLARI: HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?

Emeklilere 14 bin 500 müjdesi! Milyonlarca emekliye çifte zam yolda

Paket kapsamında, çeşitli alanlarda önlemler alınarak kamu harcamalarında kesintilere gidilmesi planlanıyor. Bu önlemler arasında, makam araçlarının kullanımından kamu binalarının işletilmesine, doküman basımından eğitim ve tören faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede düzenlemeler öngörülüyor. Mal ve hizmet alımlarında yüzde 10, yatırım ödeneklerinde ise yüzde 15 oranında kesinti yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN