Orhan Şen’den İstanbul Valisi’ne çağrı: “Pazartesi okulların kapalı olması lazım”

Orhan Şen’den İstanbul Valisi’ne çağrı: “Pazartesi okulların kapalı olması lazım”

İstanbul’da pazartesi günü kar yağışının örtü oluşturabileceğini belirten Orhan Şen, okulların kapalı olmasının trafik ve güvenlik açısından önemli olacağını vurguladı ve İstanbul Valisi Davut Gül’ e çağrıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün peş peşe yaptığı uyarıların ardından İstanbul için kar alarmı verildi. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların hızla düşmesi beklenirken, meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul Valisi Davut Gül’e seslenerek pazartesi günü okulların tatil edilmesinin şehir içi trafiği ve riskleri azaltacağını söyledi.

yeni-proje-3.jpg

METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayımladığı son hava durumu raporunda Türkiye’nin batı kesimlerinde sağanak yağış, doğu bölgelerinde ise kar ve karla karışık yağmur beklendiğini duyurdu. Fırtına, kuvvetli yağış ve kar riski nedeniyle toplam 48 il için “sarı” kodlu uyarı verildi. Özellikle Trakya’da yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtildi.

Tahminlere göre, günlerdir etkili olan lodos fırtınasının ardından yeni haftayla birlikte hava koşulları sertleşecek. İstanbul dahil birçok kentte yağışların kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

yeni-proje-5.jpg

İSTANBUL’DA SICAKLIK 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) da hafta sonu ve yeni hafta için kritik bir uyarı yayımladı. Açıklamaya göre, cumartesi akşam saatlerinden itibaren rüzgarın fırtına şiddetine ulaşması, gece saatlerinde ise hızının 60 ila 90 km/s aralığına çıkması öngörülüyor. Bu kuvvetli rüzgara sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışların eşlik etmesi bekleniyor.

AKOM’un değerlendirmesine göre, pazar günü öğle saatlerinden itibaren sıcaklıklar 8-10 derece birden düşerek kış değerlerine gerileyecek. Çarşamba sabahına kadar sıcaklıkların -1 ila 4 derece arasında seyredeceği, pazar akşamından itibaren karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışının başlayacağı bildirildi. Pazartesi günü ise İstanbul genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı ihtimali bulunuyor.

yeni-proje-4.jpg

ORHAN ŞEN’DEN VALİLİĞE “OKULLAR” VURGUSU

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede İstanbul için pazartesi gününe dikkat çekti. “Pazartesi soğuk ve kar batıyı da etkisi altına alacak, İstanbul da etkilenecek” diyen Şen, İstanbul Valisi Davut Gül’ü etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da kar yağışı yerde örtü yapabilir. Pazartesi okulların kapalı olması şehir içi trafiğini azaltır. İşiniz yoksa dışarı çıkmayın. Kar Yozgat’ta yağsa sorun olmaz ama İstanbul’da olur.”

Bu çağrı, özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanabilecek trafik yoğunluğu ve buzlanma riskine dikkat çekmesi açısından önem taşıdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN