Osmaniye Teksas oldu

Osmaniye'de yerel haberler yapan basın kartı sahibi gazeteci Hasan Tolga Balcılar, MHP'li belediye ile ilgili yolsuzluk haberleri yapması nedeniyle evinin üç kez polisler tarafından basıldığını ve gözaltına alındığını söyledi.

Arama veya tutuklama kararı olmamasına rağmen gazeteci Hasan Tolga Balcılar'ın evi polisler tarafından 27 Mayıs 2021 Perşembe günü arandı. Balcılar ifadesinde darp edildiğini, sağ omuzunun çıktığını ve eşinin telefonundaki görüntülerin silindiğini söyledi. Basın kartı sahibi de olan gazeteciye göre, yapılan tehdit ve baskınların nedeni belediye ile ilgili yaptığı yolsuzluk haberleri.

Osmaniye'de 7 yıldır gazetecilik yapan Hasan Tolga Balcılar, en az iki aydır Twitter'dan 'Son Dakika Osmaniye' hesabından Osmaniye Belediyesi'nde yaşanan usulsüzlükleri yayınlıyor. Balcılar evinin, bu durumdan dolayı MHP'li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın talimatıyla basıldığını iddia etti.

2021-05-29-134542.jpg

TERÖR ŞÜPHESİ İDDİASIYLA EVİNE BASKIN DÜZENLEDİLER

Medyascope'a konuşan Hasan Tolga Balcılar şunları söyledi:

"Dün geldiklerinde, 'Evinizde terör şüphelisi arıyoruz' dedi polisler. Zaten Terörle Mücadele Şubesi'nden polislerdi gelenler" diyen Balcılar, yaşananları şöyle anlattı: "Arama emrini sordum ama TEM Şube Müdürü beni direkt götürmek istedi. Hakkımda tutuklama kararı da yok, hiçbir şey yok. 'Evimde kızım ile eşim var' dedim. Kamerayla girilmesi gerekiyor, hiçbir usule uymadılar. Beni dışarı çektiler. Hiçbir mukavemet göstermememe rağmen ters kelepçe yaptılar, sağ omzumu çıkardılar.

'Bu yaptıklarınız hukuksuz' deyince, itiraz edince jandarma ile polis de husumet yaşadı. Çünkü burası jandarma bölgesi. O sırada bir savcıyı arayarak, 'Arama yapmamıza engel oluyor' diye tutuklama kararı istediler. Savcı da görüntü yokken tutuklama kararı çıkaramayacağını söyledi. Jandarma da bana katıldı. Sonuçta beni başka bir yere götürmek istediler ama götüremediler. Götürselerdi fiziki zarar vereceklerdi. Sonra da provoke etmeye başladılar. Eşimin telefonunu zorla alarak görüntüleri sildiler. Görüntülerde var zaten."

2021-05-29-134603.jpg

"EMNİYETTE KADIN DÖVÜYORLARDI, ORTAYA ÇIKARDIM"

Osmaniye'de haberleştirdiği usulsüzlüklerden örnekler veren gazeteci, "Osmaniye'de son zamanlarda her şey abartıldı ve usulsüzlükler ortaya saçıldı. Belediyede muhasebe müdürünün bindiği 'Porsche' arabaları haber yapmıştım mesela. Emniyette kadınları dövüyorlardı. Çok pervasızlaşmışlardı. Burada her biri birer vekil gibi davranıyorlar çünkü siyasi bağlantıları güçlü. Belediye Başkanı Kadir Kara, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ile çok yakın zaten" şeklinde konuştu.

Son bir aydır sürekli tehdit aldığını söyleyen Hasan Tolga Balcılar, yaptığı haberlerin ardından bazı kişiler tarafından aranarak haberlerine reklam verilmek istendiğini, bunu "Parayı verelim sus" mesajı olarak gördüğünü dile getirdi. Balcılar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş ile Belediye Başkanı Kadir Kara'nın çok yakın olduğunu vurgulayarak, "Emniyet Müdürü de Terörle Mücadele Şubesi'nin yanı sıra narkotik ve siber suçlara da talimat vermiş, 'Bir şekilde alın' diye. Bunu da duyduk. Hiç korkumuz yok aslında ama devlet görevi adı altında bunlar olunca sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Osmaniye Belediyesi'ne gelmeyen bazı kişilerin belediyede çalışıyormuş gibi gösterilerek maaş aldıklarını haberleştiren Balcılar'a göre bu isimlerden biri eski Osmaniye Ülkü Ocakları başkanı.

whatsapp-image-2021-05-28-at-21-56-horz.jpg

"DEVLET BAHÇELİ'NİN DANIŞMANI İHALEYE MÜDAHALE ETTİ"

'Zorkun Şenlik Tepesi' ihalesine de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Ruhi Ersoy'un müdahil olduğunu iddia eden Hasan Tolga Balcılar, "Bir şekilde baskıyla Recep Vural isimli bir şahsa ihale edildi. Bu şahıs, Osmaniye'de daha sonra 8 milyon TL'lik ihale daha aldı. Ankara'dan organize ediyorlar hepsini" dedi.

whatsapp-image-2021-05-28-at-23-08-48-646x750.jpeg

whatsapp-image-2021-05-28-at-17-08-48-563x750.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN