Otomobil sahipleri dikkat! Kimse yapamayacak! Bakanlık son noktayı koydu: 15 Temmuz’da yürürlükte…

Otomobil sahipleri dikkat! Kimse yapamayacak! Bakanlık son noktayı koydu: 15 Temmuz’da yürürlükte…

Otomobili bulunan sürücülere uyarılar peş peşe geldi. Yönetmelikte değişiklik yapıldı. 1 Ocak'a kadar kesinlikle yapılamayacak. Herkes önlemini alsın. İşte tüm sürücüleri ilgilendiren o detay…

Ticaret Bakanlığı ikinci el araçlardaki fahiş fiyat artışlarına son noktayı koydu. Yönetmekte değişiklik yapıldığı belirtilirken durumun önüne geçmek için internet üzerinden yapılan satışlarda ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarının altında olmak zorunda olduğu belirtildi. Kimse fazla fiyat uygulaması yapamayacak. İşte tüm sürücüleri ilgilendiren o detay…

TİCARET BAKANLIĞI SON NOKTAYI KOYDU


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda 1 Ocak 2024 tarihine kadar ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatlarının üzerinde bir fiyattan ilana koyulamayacağı vurgulandı. Hem pazarlama hem de satışının yasaklandığı aktarılırken ikinci el motorlu kara taşıtı satışına yönelik ilan verilmesini aracılık edecek olan gerçek veya tüzel kişilerin karara uygun davranması gerektiği aktarıldı. Belirlenen kararı aykırı ilan veren ilan sahiplerinin tüm bilgileri Ticaret Bakanlığı'na iletilirken yükümlü olacağı da vurgulandı.

arac-pazari-1.jpg

15 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜKTE OLACAK

Yapılan açıklamalar doğrultusunda uyarma yükümlülüğü, ilan veren taşıtın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatı bilgisi ve girişi yapılmak istenen ilan fiyatının bu yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceği bilgisini içermesi gerektiği aktarıldı.
Bakanlığın ikinci el motorlu kara taşıtlarının sınıfını, markasını, tipini, cinsini, model yılını ve aksesuar ve/veya donanım eklenmesi halinde, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde koyulabilecek azami tutar veya oranı belirleme de yetkili olacağı vurgulandı. Yeni düzenlemenin 15 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yürürlükte olacağı belirtilirken fahiş fiyat artışının da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN