Otomobil sahiplerini ilgilendiren gelişme! Kasko uygulaması değişti: Poliçede en büyük indirim almanın yolu...

Otomobil sahiplerini ilgilendiren gelişme! Kasko uygulaması değişti: Poliçede en büyük indirim almanın yolu...

Otomobil fiyatlarındaki artış ile birlikte artan kasko ve sigorta fiyatları sürücülerin gündeminde yer alıyor. Fiyatların uçuk olması nedeniyle uygun fiyatları firma arayışına giren sürücüler yeni bir gelişmeye dikkat çekti. Firmalar tarafından başlatılan uygulama ile kasko sigortası bedelinin sadece yarısını ödeme imkânı sağlanıyor. İşte tüm detaylar...

KASKO FİYATLANDIRMASINDA YENİ GELİŞME

Ülkemizde yaşanan kur farkı ve ekonomik dalgalanmalar ile birlikte otomobil fiyatlarına zam olarak yansıyor. Otomobil fiyatlarındaki yükseliş sonrasında kasko ve sigorta firmaları tarafından zam üstüne zam geldi. Otomobil fiyatlarının yanı sıra parça fiyatlarındaki yükselişle birlikte yükselen kasko bedelinden şikayetçi olan sürücülere müjde geldi.

Firmalar tarafından başlatılan kampanya ile sadece yarı fiyatını ödeyerek kasko sahibi olabiliyorsunuz. Fiyatları etkileyen unsur ise kaza yapmamaktan geçiyor. İstanbul ilinde oldukça dikkat çeken fiyatlar gündemde yer alıyor.

Standart bir otomobil örnek olarak alındığında ortalama 15 bin TL bir kasko primi çıktığını ifade eden sigorta uzmanı Turasan Bağcı, ATV Haber'de açıklamalarda bulundu. Sigorta firmasının anlaşmalı olduğu eş değer yetkili parçaların temin edildiği servislerin seçilmesi halinde kasko primlerinde yaklaşık olarak yüzde 30 indirim yapıldığını belirtti.

car-accident-insurance-claim.jpg

YIL BAŞINA KASKO İNDİRİMİ

Sigorta Uzmanı Turasan Bağcı'nın açıklamalarına göre otomobil kaskolarında "hasarsızlık indirimi" başladı. İndirim kapsamında kasko poliçesindeki zamlardan endişe duyan otomobil sürücülerine indirim fırsatı sağlanıyor. Bağcı'nın açıklamalarına göre "kasko poliçesindeki en büyük indirimi almanın yolu" başlığı adı altında detayları paylaştı.

Açıklamalarında yer alan detaylara göre hiç kaza yapmamanız halinde ilk yıl yüzde 30, ikinci yıl yüzde 40, üçüncü yıl ise yüzde 50, dördüncü yıl yüzde 60, bey yıl ve üzeri hasarsız araba kullanımı halinde yüzde 65'e varan indirimler otomobil sürücülerinin bütçesine yansıyor.

5245.jpg

KAZA YAPARSAN ÖDE

Bağcı açıklamalarında, bazı diğer firmalarda ise primin yüzde 50'sini ver, kaza olması halinde kalan yüzde 50'yi de öde şeklinde olduğunu belirtti. Farklı uygulamaların günümüzde uygulandığını belirten bağcı tek tek detayları otomobil sahipleriyle paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN