Pasaportlardaki harç krizi çözüldü, fark alınmayacak

Pasaportlardaki harç krizi çözüldü, fark alınmayacak

İçişleri Bakanı Soylu, 2022 fiyatlarıyla harç yatırıp randevu bulamadıkları için yeni yıla randevu alan vatandaşlardan istenen harç farkı uygulamasına son verildiğini duyurdu.

Pasaport, defter ve harç ücretlerine yeni yılda yüzde 123 zam gelmiş, birçok yurttaş zamlı fiyattan etkilenmemek için yeni yıldan önce pasaport harçlarını yatırmış, ancak Nüfus İl Müdürlüğü'nde oluşan yoğunluk neticesinde randevu alamamıştı.

Katıldığı canlı yayında şu ana kadar 710 bin pasaportun teslim edildiğini belirten Soylu, "Bu yıl, milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart'tan sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak" dedi. Soylu, Türkiye'de normalde yılda 2 milyon 100 bin pasaport verildiğine işaret ederek, bu yıl ise 4,5 milyon pasaport talebiyle karşılaştıklarını söyledi.

Soylu, aralık ayında 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle ocak ayına randevu alanlardan 2023'teki fiyat artışından kaynaklı ücret farkı alınmaması için talimat verdiklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN