Perinçek'ten Peker hakkında suç duyurusu

Perinçek'ten Peker hakkında suç duyurusu

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Sedat Peker hakkında kendisine hakaret etiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Peker ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, " Vallahi sen türünün son örneğisin" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kendisine hakaret etiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Doğu Perinçek’ in bir televizyon programında kendisi hakkında, “MOSSAD’ın avucundadır, kontrolündedir. suç örgütü liderinin tek başına yapabileceği işler yapmıyor” demesi üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu.

Perinçek, sosyal medyada yaptığı paylaşımda kendisine “Ülkücü katili Doğu Perinçek” diyen suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HAKARET SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASI TALEB EDİLDİ

Doğu Perinçek'in avukatları tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:

"Şüphelinin açık bir husumet duygusunun ürünü olan suça konu ifadeleri, Doğu Perinçek'i kamuoyu önünde aşağılama, küçük düşürme amacı taşımakta, eleştiri sınırlarının ötesinde hakaret teşkil etmektedir. Müvekkil herkes tarafından tanınan ve saygı duyulan bir siyasi parti lideridir. Bu durum dikkate alındığında, şüphelinin şikayet konusu sözleri Twitter gibi bir sosyal paylaşım sitesinde kullanmış olması, bu sözlerin müvekkilin kamuoyu nezdindeki onur ve saygınlığını zedeleyici etkisini bir kat daha arttırmaktadır. Dolayısıyla ilgili şüphelinin alenen işlediği 'hakaret' suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

PEKER'DEN PERİNÇEK'E CEVAP

Perinçek'in suç duyurusu sonrası bir açıklama da Sedat Peker'den geldi. Peker, Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:

"Doğu amca (perinçek) kendisine ülkücü katili dediğim için hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Doğu amca sen sadece ülkücü katili değilsin aynı zamanda diğer sol fraksiyonlara mensup birçok solcununda katilisin (Doğu amca sen nasıl bir şeysin). Vallahi sen türünün son örneğisin.

Doğu amca (perinçek) senin kutsal dinimiz ve peygamber efendimiz hakkındaki düşüncelerin daha önce yazdığın kitaplarda ve önsözünü yazdığın kitaplarda mevcut. İki gün önce televizyonlarda Hz. Muhammed deyip övgüler diziyordun (sen kibar fakat rüzgar gülü gibi bir insansın)."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN