'Polarnet' Çernomorsk Limanı'ndan Karasu'ya ulaşmak için hareket etti: Gemide ben dahil 12 Türk var

'Polarnet' Çernomorsk Limanı'ndan Karasu'ya ulaşmak için hareket etti: Gemide ben dahil 12 Türk var

'Tahıl sevkiyatı anlaşması' kapsamında Panama bayraklı Navıstar isimli gemi, 'tahıl sevkiyatı anlaşması' kapsamında İrlanda'ya varmak için hareket ederken Malta bayraklı Rojen isimli ikinci gemi İngiltere'ye gitmek üzere yola çıktı. Türk bayraklı Polarnet isimli üçüncü gemi ise Karasu'ya gelmek için Çernomorsk Limanı'ndan hareket etti. 'Polarnet' adlı geminin kaptanı Alibeyler "Gemide ben dahil 12 Türk personel ile mısır var" diye konuştu.

'Tahıl sevkiyatı anlaşması' kapsamında Ukrayna'dan İrlanda'ya 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı Navıstar isimli gemi Odessa Limanı'ndan yola çıkarken 13 bin ton mısır taşıyan Malta bayraklı Rojen isimli ikinci gemi, İngiltere'ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı'ndan hareket etti. Türk bayraklı Polarnet isimli üçüncü gemi ise Karasu'ya gelmek için Çernomorsk Limanı'ndan yola çıktı.

22 Temmuz'da Türkiye'nin ev sahipliğinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan, Ukrayna'dan tahıl ve gıda maddelerinin güvenli sevk edilmesini sağlayacak anlaşma kapsamında harekete geçirilen 'tahıl koridoru' tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından toplam 58 bin ton mısır taşıyan 3 geminin Türkiye, İngiltere ve İrlanda’ya gitmek üzere hareket ettiğini açıkladı.

3 Gemi de hareket etti

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'dan İrlanda'ya gidecek olan ve 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı Navıstar isimli gemi Odessa Limanı'ndan hareket ederken 13 bin ton mısır taşıyan Malta bayraklı Rojen isimli ikinci gemi ise Ukrayna'dan İngiltere'ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı'ndan hareket etti.

Ukrayna'nın Çernomorsk Limanı'nda bekleyen Türk bayraklı Polarnet isimli üçüncü gemi ise Karasu'ya gelmek üzere hareket etti. 12 bin ton mısır taşıyan gemi Karasu'ya varmadan önce İstanbul'un kuzeyinde Müşterek Denetleme Timi tarafından denetime tabi tutulacak.

"12 Türk personel var"

Tahıl anlaşması kapsamında Ukrayna'daki Çornomorsk Limanı'ndan Karasu'ya varmak üzere yola çıkan Türk bandıralı "Polarnet" adlı geminin kaptanı Ahmet Yücel Alibeyler, yolculuklarının normal şartlarda 28 saat sürmesinin beklendiğini belirtti.

Gemide 12 personel olduğunu açıklayan kaptan Ahmet Yücel Ali Beyler "Gemimiz İstanbul'a gelecek. Gemide ben dahil 12 Türk personel ile mısır var." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN