Büyükçekmece açıklarında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş’tan dikkat çeken bir uyarı geldi. Bektaş, “İstanbul 7’den küçük depremlere alışmalıdır” diyerek Marmara Fayı'nın birkaç yılda bir orta büyüklükte sarsıntı ürettiğini vurguladı. 23 Nisan’daki 6.2’lik depremin ardından bölgede sarsıntılar sürerken, Bektaş “İstanbul en üst düzeyde hazır olmalı” dedi.
Marmara Denizi’nde dün Büyükçekmece açıklarında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar bir kez daha uyarılarda bulundu. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’un 7 büyüklüğünün altındaki depremlere alışması gerektiğini söyledi.
'İSTANBUL EN ÜST DÜZEYDE DEPREME HAZIR OLMALI'
Bektaş, Marmara Denizi içindeki fay segmentlerinin, birkaç yıl arayla 7’den küçük ama etkili depremler ürettiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Doğuda İzmit, batıda Ganos fayları 250 yıl arayla 7’den büyük deprem üretirken; ortadaki Merkezi Marmara Fayı birkaç yıl arayla 7’den küçük deprem üretir. Ancak İstanbul en üst düzeyde depreme hazır olmalıdır”
İSTANBUL LU 7 DEN KÜÇÜK DEPREME ALIŞMALIDIR
— Prof. Dr. Osman Bektaş (@profobektas) May 21, 2025
Doğuda İzmit, Batıda Ganos Fayları 250 yıl arayla 7 den büyük deprem üretirken; ortadaki Merkezi Marmara Fayı birkaç yıl arayla 7 den küçük deprem üretir.
Ancak, İstanbul en üst düzeyde depreme hazır olmalıdır. pic.twitter.com/UC1qbT2TjD
23 NİSAN’DAN BU YANA SARSINTILAR SÜRÜYOR
Marmara’daki sismik hareketlilik, 23 Nisan’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından artarak devam ediyor. O günden bu yana bölgede çok sayıda orta büyüklükte deprem kaydedildi. Son olarak dün yaşanan 4.2’lık sarsıntı, İstanbullulara bir kez daha deprem gerçeğini hatırlattı.
#DEPREM
— Kandilli Rasathanesi (@Kandilli_info) May 20, 2025
MARMARA DENIZI https://t.co/0q5zqqIpqF
20.05.2025, 23:36:52 TSİ
Büyüklük: 4.2
Derinlik: 14.9 km#Kandilli