Prof. Dr. Naci Görür'den 'imar affı' tepkisi: Duyduklarım doğruysa...

Prof. Dr. Naci Görür'den 'imar affı' tepkisi: Duyduklarım doğruysa...

Meclis'te görüşülmesi beklenen imar affının, dirençsiz binaları da kapsaması halinde deprem kaynaklı insan ölümlerinin 'yasaya uygun' (legal) hale getirileceğini belirten jeolog Prof. Dr. Naci Görür, önemli uyarılarda bulundu.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, TBMM'de 'imar affı' yasa teklifinin sunulacağını hatırlatarak deprem tehlikesine dikkat çekti.

"CAN KAYBINI LEGALLEŞTİRECEĞİZ"

Jeolog Naci Görür, imar affıyla ilgili tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Duyduklarım doğruysa, yakında yeni bir imar affı çıkacakmış. Eğer bu af imara aykırı, kaçak, projesine uymayan deprem dirençsiz binaları da kapsayacaksa bunca emeğimize yazık.

Biz insanlarımızı ve yerel yönetimlerimizi binalarımızı deprem güvenli hale getirin, ya güçlendirin ya da yıkıp yenileyin derken bu tür binaları affederek depremdeki yıkımı ve can kaybını legalleştireceğiz demektir. Bu büyük bir sorumsuzluk ve vebal olur diye düşünüyorum."

naci-gorur-deprem-uyarisi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN