Prof. Dr. Naci Görür İRAP raporunu işaret etti: Depremzedeler ceza ve tazminat davası açabilir

Prof. Dr. Naci Görür İRAP raporunu işaret etti: Depremzedeler ceza ve tazminat davası açabilir

Prof. Dr. Naci Görür, tüm valilik ve belediyelere gönderilen İl Risk Azaltma Planı'nın gereğinin yapılmadığına dikkat çekti. Görür, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Can ve mal kaybına uğrayan depremzedeler ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremlerle birlikte birçok ihmalin olduğu ortaya çıktı. Kahramanmaraş merkezli deprem için 2020 yılında ve afetten üç gün önce uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından İl Risk Azaltma Planı'nın gereğinin yapılmadığına dikkat çekti. Görür, “Can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar” dedi.

"TAZMİNAT DAVASI AÇABİLİRLER"

Prof. Görür Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, yanılmıyorsam İRAP Planları ile (İl Risk Azaltma Planı) Devlet tüm valilik ve belediyelere olası bir depreme karşı kentlerini nasıl depreme hazırlamaları gerektiği görevini verdi. İldeki depremle ilgili her kuruma ne yapması gerektiği hususunda talimatlar verdi. Dolayısıyla bugünkü deprem bölgesindeki kentlerde İRAP planının gereğinin yeterince yapılmadığını ortaya çıkan tablodan görüyoruz. O halde bu depremlerde can ve mal kaybına uğrayan vatandaşlar ilgililer hakkında ceza ve tazminat davaları açabilirler ve açmalılar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN