PTT çalışma saatleri değişti mi? İşte güncel PTT mesai saatleri

PTT çalışma saatleri değişti mi? İşte güncel PTT mesai saatleri

Türkiye'nin en geniş dağıtım ağına sahip Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) posta dışında kargo ve bankacılık hizmeti de veriliyor. Kamu kurumu olmasından dolayı sıkça tercih edilen PTT şubeleri, hafta içi günleri ve cumartesi günü 08.30-17.30 saatleri arasında açık oluyor. Pazar günleri ise PTT hizmetleri çalışmıyor. İşte, PTT çalışma saatleri...

2000'li yıllarda dijital çağın başlamasıyla posta işlemlerinin tercih edilmemesi nedeniyle kargo ve banka hizmeti de vermeye başlayan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) şubeleri, devlet dairelerinin mesai saatleriyle eşzamanlı olarak çalışıyor. PTT, kamu kurumlarından farklı olarak cumartesi günü de hizmet veriyor.

PTT SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Türkiye genelinde hemen her ilçede şubesi bulunan PTT şubeleri; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi günleri saat 08.30'da açılıyor ve 17.30'da kapanıyor. 12.30-13.30 saatleri arasında ise öğle tatili nedeniyle şubeler hizmet vermiyor. Pazar günü ise PTT şubeleri tüm gün kapalı oluyor.

PTT KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Kargo firmaları arasında en geniş dağıtım ağına sahip olan PTT Kargo; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri 08.30-17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Belirtilen zaman aralığında vatandaşlar şubelere kargo teslim edebiliyor ve evlerinde kargo alabiliyor.

Cumartesi günleri ise kargo dağıtımı yapılmıyor fakat PTT Kargo'nun dağıtım merkezleri açık oluyor ve vatandaşlar şubelere giderek kargo teslimi yapabiliyor. Pazar günleri ise PTT Kargo hizmet vermiyor.

EN YAKIN PTT ŞUBESİ NEREDE?

PTT KARGO GÖNDERİ TAKİP SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN