PTT 2022'de yeni personel alacak mı? PTT personel alım şartları neler?

PTT 2022'de yeni personel alacak mı? PTT personel alım şartları neler?

Personel alım ilanları hakkında yapılan sorgulamalar, 2022 yılının ocak ayı itibarıyla artış gösteriyor. PTT bünyesine 55 bin personel alımı yapılacağı iddiası da PTT personeli olmak isteyenlerin araştırmaları arasında yer alıyor. İşte, PTT personel alımı şartları hakkında detaylar...

PTT çalışanı olmak isteyen adaylar, başvuru bilgilerini araştırıyor. Geçtiğimiz 2021 senesinde de gündemde olan 'PTT'de 55 bin personel alımı' iddiası, 2022'de de sorgulanıyor. PTT'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyurular arasında; 2022 yılında, 55 bin personel alınacağına ilişkin bir bilgi yer almıyor.

PTT PERSONEL ALIMI İLAN TARİHİ NE ZAMAN?

Personel alım tarihine ilişkin, PTT ilgili birimleri tarafından net bir bilgi verilmemesine rağmen, yeni personel alımı ilanının duyurulacağına ilişkin bir bilgilendirme yapılması nedeniyle; ocak ayından itibaren alım yapılma süreçlerine dair bilgilendirmelerin güçlendirilmesi bekleniyor.

PTT PERSONEL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

PTT, kendi ve iştiraklerinin resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyurular ile personel alımı gerçekleştirerek süreci yürütür.

* PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi internet sitesi üzerinden başvuru alanlarını tercih etmektir.

* Adaylar, başvuru esnasında seçecekleri alana göre yalnızca bir seçimde bulunur. Öte yandan internet sitesinde, adayların kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları belirtiliyor.

* Sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları ücretleri Ziraat Bankası veya PTT internet sitesi üzerinden yatırabilirler.

PTT PERSONEL BAŞVURU FORMU NASIL DOLDURULUR?

PTT personeli olmak için yapılması gerekenler arasında, 'PTT İş Başvuru Formu'nu eksiksiz bir şekilde doldurmak da yer alıyor.

Başvuru formunu doldurmak için;

PTT birimlerinin resmi internet sitesine giriş yapın.

Bu web site içerisinde bulunan başvuru formunun eksiksiz bir biçimde doldurulmasının ardından başvuru süreciniz tamamlanır.

PTT başvur formu içerisinde başvuru yapılacak alana dair detaylı bilgilendirme mevcuttur.

Bu nedenle, öncelikli olarak hangi birimlere başvuru yapılacağına karar verilmesi ve akabinde başvuruların tamamlanması gerekir.

Başvuru formu, internet üzerinden (online ortamda) doldurulabildiği gibi aynı zamanda çıktısının alınmasının ardından el yazımıyla da doldurulabilir.

Bazı birimlerde, online doldurulmasına ilişkin bir şart bulunur.

Bunların yanı sıra belge içerisinde eksik olması durumunda başvuru süreçleri de olumsuz etkilenir.

Başvuru formu içerisinde kişisel bilgiler ve tecrübeye dayalı geçmiş ile ilgili bilgilerin doldurulması gerekir. Başvuruların asıl değerlendirilmesinin form üzerinden yapılacağı bilinerek, bilgilerin doğru ve eksiksiz bir biçimde girilmesi gerekir.

PTT internet sitesinde bulunan bu başvuru formunun başvuru için gerekli olan belgeler arasında gösterilmesi nedeniyle, başvuru formunun doldurulmaması durumlarında eksik evrak nedeniyle başvuru süreçleri uzayabilir.

PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELER?

Açık olan tüm pozisyonlar ve ihtiyaç duyulan tüm departmanlara personel alımı yapan PTT şirketi, personel alacağı yönünde duyurularını PTT internet sitesi üzerinden sürdürüyor.

PTT'nin daha önceki personel alımı ilanlarında aradığı şartlar şu şekilde:

GENEL ŞARTLAR

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

i) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

j) Yapılacak "yazılı ve/veya sözlü sınavda" başarılı olmak.

ÖZEL ŞARTLAR

1)Adaylar; Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuru tarihi itibari ile MERNİS adresinin bulunduğu İl'e başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla İl'e yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için ikamet (Mernis) şartı aranmayacaktır.

2)Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren Şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda belirli dönemler halinde en geç 1 (bir) yıl içinde başlanılacaktır.

3)Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun Psikometrik İnceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacaktır.

4)Şirketimizde görev yapan personelden personel alımı genel ve özel şartları taşıyanlar görev yaptığı unvan dışında diğer unvanlar için başvuru yapabilecektir. Aynı unvana başvuru yapanlar yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunda başarılı olsa dahi başvurusu geçersiz sayılacaktır.

PTT İNTERNET SİTESİ ANASAYFA İÇİN TIKLAYIN

PTT DUYURULARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN