YÖKDİL sınavı nedir, 2022 YÖKDİL sınavı başvuruları ne zaman yapılacak?

YÖKDİL sınavı nedir, 2022 YÖKDİL sınavı başvuruları ne zaman yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), sınava girecek olan adayların kendi alanlarındaki becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen sınavlar arasında yer alır. Adaylar YÖKDİL sınavı hakkında detayları sorguluyor. İşte, YÖKDİL'e dair bilgiler...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YÖKDİL sınavının başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı oturum tarihleri ve başvuru bilgileri hakkında detaylar haberimizde...

YÖKDİL 2022 BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

YÖKDİL 1 için başvurular, 21 Ocak 2022 tarihinde başlayacak ve 31 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.

Geç başvurular ise 8 Şubat 2022 tarihinde yapılabilecek.

YÖKDİL 2 için başvurular, 6 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek.

Geç başvurular ise 26 Temmuz 2022 tarihinde yapılabilecek.

2022 YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2022-YÖKDİL/1 oturumu 13 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. YÖKDİL Sınavı, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2022-YÖKDİL/2 oturumu 28 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde uygulanacak.

YÖKDİL SINAVINDA HES KODU ZORUNLU MU?

Başvuruda HES kodu bilgisi alınacak. Bundan dolayı adayların, başvuru işlemi yapmadan ya da başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmeleri gerekiyor. Adaylar, HES kodunun nasıl alabilecekleri bilgisine Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar internet adresinden ulaşabilecek.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav ücretleri ÖSYM sınavının niteliğine ve sınav şekline göre değişiklik gösterebilmektedir. 2021 yılı için YÖKDİL sınav ücreti adaylardan 145 TL olarak talep edilmiştir. 2022 yılı için bir değişiklik olmadığı sürece sınav ücreti 145 TL olacaktır.

YÖKDİL GEÇERLİLİK SÜRESİ KAÇ YIL?

YÖKDİL sınav puanı, yüksek lisans ya da doktora başvurusu için kullanılacaksa aynı YDS ve ALES sınavlarında olduğu gibi geçerlilik süresi 5 yıl olacaktır.

Ancak öğretim üyeleri ve doçentlik unvanı başvurusu için geçerlilik tarihi bulunmamaktadır.

YÖKDİL'E KİMLER BAŞVURABİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN