AÖL 2. dönem kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte açık lise kayıt yenileme kılavuzu

AÖL 2. dönem kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte açık lise kayıt yenileme kılavuzu

Açık öğretim lisesi (AÖL) 2. dönem kayıt yenileme tarihleri belli oldu. Açık lise ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Aralık 2021 ile 28 Ocak 2022 günleri arasında yapılıyor. AÖL kayıt yenileme kılavuzuna göre öğrenciler, yenileme ücretlerini bankaya yatırdıkları takdirde otomatik olarak kayıt yenilemiş olacak. İşte, Açık Öğretim Kurumları kayıt yenileme ekranı...

Lise eğitimini açık öğretim (AÖL) yöntemiyle sürdüren öğrenciler 2. dönem kayıtlarını yenileyerek eğitimlerine devam edecek. Açık öğretim lisesi öğrencilerinin 2. dönem sınavlarına katılmak için kayıt yenileme işlemlerini tamamlamak gerekiyor. AÖL 2. dönem sınavları ise Mart 2022'de yurt genelinde e-Sınav yöntemiyle yapılacak.

AÖL 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Açık Öğretim Okulları'nda eğitim gören öğrenciler, 2. dönem kayıt yenileme işlemlerini 27 Aralık 2021 - 28 Ocak 2022 tarihleri arasında yapması gerekiyor.

Sistem üzerinde öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olanlar müracaatlarını internet üzerinden gerçekleştirecek. Kayıt işlemi ücret yatırma ve ders seçimi olarak iki aşamalı olarak yapılıyor.

2022-01-04-120532.jpg

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık lise ilk kayıt ve kayıt işlemleri normal şartlarda internet üzerinden yapılmaktadır. Öğrencilik durumu 'Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetimi Sistemi'nde silik, donuk veya aktif olan öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilir.

Anlaşmalı bankalara kayıt yenileme ücretini yatıran öğrencilerin kayıt işlemleri otomatik olarak yenilenir. Kayıt işlemi gerçekleştiğinde öğrencinin sistem üzerindeki bilgisi 'Aktif' olarak gözükür.

2022 AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kayıt yenileme yapacak öğrenciler MEB tarafından belirlenen kayıt yenileme ve sınav ücretini yatırmak zorunda. 2021-2022 eğitim öğretim yılı için kayıt yenileme sınav ücreti 50 TL olarak belirlendi.

Öğrenciler ek olarak Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 5 TL ödeme yapacaktır. Ödeme işlemleri, öğrencinin TC kimlik numarası ile birlikte aşağıda bulunan bankalara yatırılabilir.

Kayıt yenileme ücretinin yatırılacağı bankalar şöyle:

* Ziraat Bankası

* Halkbank

* Vakıflar Bankası

2022 AÖL KAYIT YENİLEME EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN