AÖL 2. dönem sınavlarının yöntemi tepki çekti

AÖL 2. dönem sınavlarının yöntemi tepki çekti

2022 AÖL sınav tarihleri belli oldu. Açık öğretim lisesi 2. dönem sınavları Mart 2022 tarihinde e-Sınav olarak yapılacak. Açık lise sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği okullarda bulunan e-Sınav salonlarında e-sınav yöntemiyle yurt genelinde gerçekleştirilecek. İşte, AÖL 2. dönem sınav takvimi...

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Açık Öğretim Okulları'nın 2. dönem sınav tarihleri açıklandı fakat sınav şekli tartışma konusu oldu. 1. dönem sınavları son kez online olarak uzaktan yapılırken, 2. dönem sınavları e-Sınav salonlarında internet üzerinden yapılacak. Öğrenciler, AÖL sınavlarının internet üzerinden yapılmasına karşın uzaktan değil de okul binalarındaki e-Sınav salonlarında düzenlenmesine tepki gösterdi.

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları Mart 2022 tarihinde yapılacak.

Açık lise sınavlarında adaylara 20 soru yöneltiliyor. Sınavın değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden yapılırken ders geçme notu 45 olarak belirlendi. AÖL sınavlarında dersin başarıyla tamamlanması için en az 9 soruya doğru yanıt verilmesi gerekiyor. Her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5'tir. Sınavlarda yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemiyor.

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Açık Öğretim Okulları'nın 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları, belirlenen okul binalarında yer alan e-Sınav salonlarında yapılacak.

Buna göre, e-Sınava katılacak öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek binaların e-Sınav salonlarında, ehliyet sınavlarında olduğu gibi bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kamera gözetiminde oturumlar halinde sınavlara katılacaklar.

Türkiye genelinde MEB'e bağlı 344 e-Sınav salonu bulunuyor. e-Sınav salonlarında aynı anda 6 bin 880 kişi sınava katılabiliyor. Yurt genelinde yeni e-Sınav salonlarının hizmete açılması için teknik altyapı çalışmaları sürüyor.

2022 AÖL SINAV TAKVİMİ

2022-01-04-111800.jpg

AÖL MEZUNİYET ŞATLARI NELER?

Milli Eğitim Bakanlığı, 18 yaş ve üzeri öğrenciler için açık lise mezuniyet şartlarında değişikliğe gitti. Mezun olabilmek için aranan 8 dönem şartı kaldırılarak 5 döneme çekildi. İşte yeni mezuniyet şartları:

* Öğrenim görülen toplam dönem 18 yaş ve üzeri için 5 dönem olması

* Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması

* Ortak derslerinin tamamını başarması veya muaf olması,

* Dil ve anlatım dersini mutlaka başarması,

* Açık öğretim lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması

MEB SINAV YERİ SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN