Okullar kapanacak mı 2022? İkinci dönem uzaktan eğitim mi olacak? MEB'den açıklama

Okullar kapanacak mı 2022? İkinci dönem uzaktan eğitim mi olacak? MEB'den açıklama

Okullarda 21 Ocak 2021 Cuma günü başlayacak yarıyıl (sömestr) tatilinin ardından 2. dönemde yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçileceği ciddi olarak konuşulmaya başlandı. Zira, günlük vaka sayısı 40 bini aşmış durumda. Fakat Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu an okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. İşte, okullarda koronavirüs tatili son durum...

Koronavirüs salgınında yaşanan vaka artışları nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki sınıflarda eğitime ara verileceği, uzaktan eğitime geçileceği dedikoduları hızla yayılıyor. Türkiye'de günlük vaka sayısı 50 bine yaklaşırken, Avrupa'da da Omicron varyantı dolayısıyla yeniden kapanmalar başladı. Önümüzdeki aylarda Omicron varyantının ülkemizde hızla yayılması bekleniyor.

2021-2022 OKULLAR KAPANIR MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, koronavirüs Omicron vakalarının artmasına ilişkin olarak, "Yüz yüze eğitim kararlılığımız devam ediyor. Şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil" dedi.

Anadolu Ajansı'na röportaj veren Milli Eğitim Bakanı Özer, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun destekleriyle artık okulların nasıl açık ve güvenli tutulacağını bildiklerini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Geliştirdiğimiz sistemde sınıf bazlı süreci yönettik, vaka ve yakın temasları takip ederek sadece sınıf düzeyinde yüz yüze eğitime 10 gün ara verdik. Şu ana kadar süreç oldukça başarılı devam etti. Yeni varyantlar ortaya çıktığında hemen ilk akla gelenin okulların yüz yüze eğitime ara vermesi tartışmalarını yersiz buluyorum.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE KAÇ SINIF KAPATILDI?

Yaklaşık 4 aydan beri kesintisiz haftada 5 gün eğitime devam edebildik. Bu süreçte okullarda kapatılan sınıf sayısı, toplamda yüzde 1'in çok çok altında seyretti. Bugün sadece 1524 sınıfımızda yüz yüze eğitime ara verildi. 850 bin sınıfımızın olduğu göz önüne alındığında bu rakam oldukça düşük.

KAÇ ÖĞRETMEN KORONAVİRÜS AŞISI OLDU?

Bu süreçte en büyük avantajlarının öğretmenlerin aşılanma oranlarının yüksekliği olduğunu ifade eden Bakan Özer, "En az bir doz aşı olan öğretmen oranımız yüzde 93, en az iki doz aşı olan öğretmen oranımız ise bugün itibarıyla yüzde 89. Aşı olmayıp hastalığı geçirerek antikor oluşturan öğretmen oranımız ise yaklaşık yüzde 5. Dolayısıyla en az iki doz aşı olan ve antikor oluşturan öğretmen oranımız yüzde 94'e ulaştı.

Bugün itibarıyla en az 3 doz aşı olan öğretmen oranımız da yüzde 36'ya yükseldi. Öğretmenlerimizin aşılanma oranları ülkemiz ortalamasının çok üzerinde olduğu gibi çoğu gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranlarının da üzerinde. Diğer taraftan öğrencilerimizin de aşılanma oranları sürekli yükseliyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLECEK Mİ?

Tüm ülkeler, okul dışı ortamlarda önlemleri sıkılaştırarak okulları açık tutmak için her türlü önlemi almaya çalışırken biz de aynı kararlılıktayız. Ancak okul dışı ortamlardaki önlemlere daha fazla ağırlık vermeliyiz. Dolayısıyla şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil. Elbette süreci yakından takip ediyoruz. Okullarda maske, mesafe ve hijyene daha fazla önem veriyoruz."

ÜNİVERSİTELER ONLINE MI OLACAK?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok üniversite hibrit ve online eğitime geçti. Üniversitelerin aldıkları karar sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanıyor.

Online eğitim kararı alan bazı üniversiteler şöyle:

* İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)

* Işık Üniversitesi

* Koç Üniversitesi

MEB 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM TAKVİMİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN