Sokağa çıkma yasağı ne zaman 2022? Türkiye'de 100 bin vaka ile rekor bekleniyor

Sokağa çıkma yasağı ne zaman 2022? Türkiye'de 100 bin vaka ile rekor bekleniyor

Koronavirüs yeni varyantları ile vaka sayısını artırmaya devam ederken, vatandaşlar 'kapanmalar yeniden başlayacak' mı diye sorguluyor. Omicron varyantının yayılma hızı, sokağa çıkma yasağı konusunda endişe uyandırdı.

Omicron varyantı ile bulaşma hızını artıran koronavirüsün, ocak ayı sonunda vaka sayılarını 100 bine ulaştıracağı öngörülüyor. 2020-2021 yıllarında alınan geniş çaplı önlemlerin, 2022 Ocak ayı sonu itibarıyla yeniden alınacağı gündemde. Restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması da tartışmalar arasında yer alıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Sokağa çıkma yasağının 2022 yılı için geri geleceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, 'kapanma uygulanmasının düşünülmediğini' söylemişti.

Sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden, tedbiri bırakmamak gerektiğini niteleyen paylaşımlarda bulunan Fahrettin Koca: "Kapalı, havalandırması kısıtlı ortamlarda, maske kullanılmayan restoran ve kafeteryalarda uzun süre kalınmamalı. Katılımın fazla olduğu toplantılar, ev içi kalabalık ve uzun süreli buluşmalar, eğlence mekânları bulaşmayı artırmaktadır. Tedbirlerin önemi fazlasıyla artmış durumda" uyarısında bulundu.

Bakan Koca, Kovid-19 vakalarındaki artışa dikkati çekerek: "Vakalar artıyor. Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım. Daha sakin ve tedbirli davranalım. Hareketliliğimiz azaldıkça Omicron'un da hızı kesilecek" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs yeni varyantını hafife alanları ise; "Bu varyantın diğer varyantlarla karşılaştırıldığında daha az hasta ettiğini söyleyebilmek için elimizde yeterli veri yok" diyerek uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN