TUS başvurusu 2022 başladı mı, başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

TUS başvurusu 2022 başladı mı, başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

ÖSYM, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı hakkında açıklamalarda bulundu. TUS 2022 yılının mart ayında gerçekleşecek. Sınava girecek adaylar TUS hakkında bilgi edinmek istiyor. TUS ne zaman düzenlenecek, TUS başvuru ücreti ne kadar? İşte, detaylar...

Tıpta Uzmanlık Sınavı için başvurular 14 Ocak 2022 itibarıyla başladı. TUS başvurularıyla birlikte 2022-Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı tarihleri de ilan edilirken, adaylar başvuru ücretlerini ve sınav şartlarını içeren kılavuzun yayımlanacağı tarihi de araştırıyor.

TUS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

TUS 1. dönem için başvurular 14 Ocak tarihinde başlayacak ve 24 Ocak’ta sona erecek. Geç başvurular ise 2 Şubat’ta alınacak.

Başvuru kılavuzu ise henüz yayımlanmadı.

TUS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar internet adresinden ulaşabileceklerdir.

TIPTA UZMANLIK SINAVI NASIL YAPILACAK?

TUS 1. dönem 6 Mart 2022 tarihinde yapılacak. Geçtiğimiz yıl Temel Tıp Bilimleri Testi, saat 10.15'te başladı, 120 çoktan seçmeli sorudan oluştu ve cevaplama süresi 150 dakika oldu.

Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14.45'te başladı, 120 çoktan seçmeli sorudan oluştu ve cevaplama süresi 150 dakika oldu.

TUS SINAV ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

14 Ocak itibarıyla başvuruya açılan TUS'un ücreti, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan TUS başvuru kılavuzunda belirtilen adımlara göre yatırılabilecek.

Adaylar, başvuru ücretlerini yatırdıktan sonra başvurularını tamamlamış sayılacaklar.

Başvuru kılavuzunun yayımlanması ile birlikte 2022 TUS sınav başvuru ücreti de belli olacak; fakat ÖSYM tarafından TUS başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN