Rastgele gözüne kestirdikleri çocuğu silahla öldürüp kaçtılar! Yaşını öğrenince çok üzülmüşler

Sokaktan otomobille geçerken bir çocuğun öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki ifadesinde, çocuğu önceden tanımadıklarını, lise öğrencisi olduğunu ve yaşını öğrenince çok üzüldüğünü söylediği öğrenildi. İşte detaylar...

İzmir'in Buca ilçesine bağlı Barış Mahallesi, 299 Sokak'taki evinin önündeki kaldırımda duran 17 yaşındaki Yusuf Demir, sokakta bulunduğu esnada bir araç yanına yanaştı. Araçta bulunan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Demir’e tabancayla ateş açıldı. Kafasına mermi isabet eden genç kanlar içerisinde yere yığılırken, araç olay yerinden uzaklaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine sokağa polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kafasından yaralanan Demir, bir vatandaş tarafından Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yusuf Demir, burada verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

izmir-buca-rastgele-cinayet-2.jpg

TABANCA KAZAYLA ATEŞ ALMIŞ

Hayatını kaybeden talihsiz gencin cenazesi, yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadeleriyle otomobili ve içerisinde olduklarını belirledikleri H.T. (50), Ö.T. (44) ve H.B.T. (25) adlı şüphelileri kısa sürede yakaladı.

Şüpheliler ilk ifadelerinde, tartıştıkları kişileri aradıkları sırada tanımadıkları gençler ile karşılaştıklarını, tabancanın da kazayla ateş aldığını söyledi.

izmir-buca-rastgele-cinayet-10.jpg
Yusuf Demir

"EN AĞIR CEZAYI ALMALARINI İSTİYORUM"

Olay anında kuzeni Yusuf Demir'in yanında olduğunu ancak şans eseri saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirten motosikletli kurye Mehmet Salih Demir, "Beraber markete gitmiştik. Sonrasında bir tur atalım dedik. Yolda yürürken şakalaşıyorduk. Bu sırada bir otomobil yaklaştı. Tam önümüzde yavaşladı. Bize 2, 3 el ateş etti. Amcamın oğlu Yusuf, lise son sınıf öğrencisiydi. Hayali, mimar olmaktı. Küfredip, ateş ettiler. Tanımadıkları birilerine nasıl ateş ederler? Hatta biraz ileri gittiler, araç durdu. Ateş eden kişi, inip bize doğru yürüdü. Evimiz yakında koşup, amcama haber verdim. Döndüğümüzde olay yerinden gitmişlerdi. En ağır cezayı almalarını istiyorum. Dağ başı mı burası? Tanımadığın insana, bir çocuğa nasıl ateş edebiliyorsun?" dedi.

izmir-buca-rastgele-cinayet-5.jpg
Mehmet Salih Demir

LİSELİ OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE ÇOK ÜZÜLMÜŞ

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadesinde, tartıştıkları kişileri aradıkları sırada gençlerle karşılaştıkları, bu kişileri tanımadıklarını söylediği öğrenildi. Şüphelilerden H.T.'nin ifadesinde Yusuf Demir'i önceden tanımadığını, lise öğrencisi olduğunu ve yaşını öğrenince çok üzüldüğünü belirtip, doldur boşalt yaparken tabancanın kazayla ateş aldığını söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.B.T. ile babası H.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, amca Ö.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

izmir-buca-rastgele-cinayet-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN