Hak üzerinden değil güç üzerinden ilişki

Reşitpaşa Yokuşu'nda Yıldıray Oğur ve Akif Beki gündemi değerlendirdi. Oğur, devlet-mafya- siyaset ilişkisini 'Yeni Susurluk skandalı mı ortaya çıkıyor?' sorusu üzerinden yorumladı: Yeni Susurluk Skandalı diyebileceğimiz bir durum yaşanıyor. Yönetici sınıfın onlara çizilen sınırlarla yetinmek istemediği ortaya çıktı. Başka güç ilişkileriyle, anayasanın onlara verdiği haklarla yetinmek istemedikleri için hak üzerinden değil, güç üzerinden ilişki kurmuşlar.

DEMET İLCE | KARAR

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini yorumladı. Beki ve Oğur, Sedat Peker açıklamaları ile Susurluk Skandalı arasındaki ilişkiyi konuştu. Devlet-mafya-siyaset arasında nasıl bir ilişki olduğuna dair çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

MAFYA İLE 'GÜÇ' ÜZERİNDEN İLİŞKİ

Sedat Peker'in uzun zaman sonra art arda yaptığı açıklamalar ve iddialar sonucu, siyaset dünyası karıştı. Peker'in açıklamaları 'Türkiye 90'lı yıllara geri mi dönüyor?' ve 'Yeni Susurluk skandalı mı yaşanıyor?' gibi soruları akla getirdi. Oğur, konuya yönelik şöyle konuştu:

"Büyük bir Yeni Susurluk Skandalı diyebileceğimiz bir durum yaşanıyor. Sedat Peker'in itiraf ve açıklamaları ile ortaya çıkan bir takım ilişki ağları var. Bu insanlarda aslında böyle ilişki ağları kurulduğu için varlar. Yönetici sınıf onlara çizilen sınırlarla yetinmek istememişler. Başka güç ilişkileriyle, anayasanın onlara verdiği haklarla yetinmek istemedikleri için hak üzerinden değil, güç üzerinden ilişkiler kurmuşlar. Bunlar o yüzden tekrar ortaya çıktı. Şu an akademisyenler, entelektüeller konuşmuyor. Sedat Peker konuşuluyor."

SÜLEYMAN SOYLU YALNIZ MI BIRAKILDI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen Hadi Özışık, bunu reddetmiş ve Peker Özışık'la görüşmesinin kaydını paylaşmıştı. Soylu bunun üzerine 'Mafya lideri ile bana tuzak kuruldu' diyerek suç duyurusunda bulunmuştu. Akif Beki durumu şöyle eleştirdi:

"Peker görüşmenin içeriğini ortaya koyan video yayınlıyor. O videodan sona gazeteci taraf açıklama yapıyor. Gazeteci görüşmeyi kayda alan olması gerekirken bunu Peker yapıyor. Gazeteci bize 'Peker'i susturmaya çalıştım' diyor. Soylu'nun başka bir seçeneği yok muydu da geriye dönük çok eski ve yakın hukuku olan Özışık Kardeşleri, kendisine kumpas kurmakla suçlamak zorunda kaldı ve başka çıkış bulamadı, buna yönelik suç duyurusunda bulunacağını söyledi? Soru bu. İş buralara gelmişken, bu kadar önemli ifşalarda bulunan bir ismin, onu susturmak için devreye girdiğini söylemesi nasıl bir şeydir? İşler bu noktaya nasıl geldi?"

Oğur ise şunları ekledi:

"Her akşam iktidar adına televizyona çıkan adamlar bunlar. Güya bir takım gerçekleri savunuyor gibi gösteren insanların hali bu. Tuhaf bir arabuluculuk içindesin, güya İçişleri Bakanı'nın yanındasın."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Akif Beki: Gazze'de İsrail katliam yapıyor, daha cenazeler kaldırılmamış, bunu iç siyasette malzeme yapmak doğru bir şey mi?

(Erdoğan'ın İçimizdeki Mescid-i Aksa sözü) Şunları duyduk: AK Parti kaybederse Mekke ,Kudüs düşer, AK Parti kazanırsa Kudüs, Mekke kazanır. Bunu iç siyasette seçim kampanyalarında kullanmaktan vazgeçilmiyor.

'Bana oy verirsen Kudüs kurtulacak' diyorlar seçim zamanı. Saldırı olunca 'Allah'ım Kudüs'e yardım et' diyorlar. Bütün Yahudilere beddua ediyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN