Reuters: Erdoğan faiz teorisinin başarısız olduğunu kabul etti

Reuters: Erdoğan faiz teorisinin başarısız olduğunu kabul etti

Yaklaşan seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilme şansının düşük olduğunu öne süren Reuters Haber Ajansı, Erdoğan'ın 'faiz neden enflasyon sonuç' teorisine karşı bankacılık sisteminin korumasız olduğunu üstü kapalı bir şekilde kabul etmiş olduğu yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Bakanlar Toplantısı sonrasında açıkladığı Döviz Garantili Mevduat hesabıyla ilgili İngiltere merkezli Reuters Haber Ajansı bir analiz yayımladı. Reuters’a göre Döviz Garantili Mevduat hesabıyla ilgili olumlu olan tek şey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını açıkça kabul etmesi.

Haberde, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından sonra TL’nin hızla dalgalanmasının finansal istikrar adına iyiye işaret olmadığı belirtilirken, en büyük tehlike olarak lira mevduatlarının garanti altına alınması sonucu Türk Lirası’nın enflasyon sarmalının içine çekilmesi durumunda vergi mükellefleri için sonsuz kayıplara yol açabileceği gösterildi.

“Hükümetlerin döviz piyasalarıyla didişme girişimlerinin kötü sonuçlanma alışkanlığı” olduğunu iddia eden haberde, Erdoğan’ın geçmişteki birikimleri lirada tutma çağrıları ve bu çağrılara uyanların zararda olduğu hatırlatılarak, sadece Cumhurbaşkanı’nın “ülkeyi şeytani spekülatörlerden koruma konusundaki milliyetçi söyleminin büyüsüne kapılanların bu çağrıya kulak vermeleri muhtemeldir” değerlendirmesi yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN