Rize'de eylem ve etkinlik yasağı uzatıldı

Rize'de eylem ve etkinlik yasağı uzatıldı

Rize Valiliği, İkizdere ilçesinde daha önce açıkladığı eylem ve etkinlik yasağını, 'marjinal gruplara mensup kişiler vasıtasıyla korsan gösterilere dönüştürülebileceği' gerekçesi ile uzatıldığını duyurdu.

Rize Valiliği, yayınladığı duyuru ile İkizdere ilçesinde yarın bitecek olan eylem ve etkinlik yasağını uzattığını duyurdu.

Duyuruda, İşkencedere Vadisi için gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklere terör örgütü sempatizanları veya marjinal gruplara mensup kişiler vasıtasıyla korsan gösterilere dönüştürülebileceği iddia edilerek, “iyi niyetle başlayacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin, basın açıklaması gibi etkinliklerin terör örgütlerine müzahir kitlelerce/gruplarca amacından saptırılarak farklı terör örgütlerinin ve marjinal grupların propaganda aracına çevrilmesi yönünde gayretlerin olacağı öngörülmektedir” denildi.

'ÜLKENİN İTİBARİ ZEDELENİYOR'

Sosyal medya hesaplarının incelenmesi sonucu ilçede kitlesel eylemlerin yapılacağı sonucunun çıktığına değinilen duyuruda, “Vatandaşlarımızı kamu otoriteleri ve kamu görevlilerine veya farklı fikir ve bakış açılarına sahip kişileri gruplar halinde birbirlerine karşı kışkırtarak ya da güvenlik güçleri ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirerek kaos yaratılmasına zemin hazırlanacağı, hem salgın yönetim süreci sekteye uğratılırken, hem de ülkemizin uluslararası kamuoyunda itibarsızlaşmasına sebebiyet verilebileceği, dolayısıyla anayasa ile güvence altına alınmış olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları gibi temel hak ve hürriyetlerin istismarına yol açılabileceği değerlendirilmektedir” ifadeleri yer verilerek her türlü eylem ve etkinliğin 15 gün süreyle yasaklandığı açıklandı.

İlçede yapılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının direnişi ise 41’inci gününde devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN