Ruslar Türkiye’den giden mandalina ve portakalları kabul etmedi! Nedeni duyan pazardan alırken bir kez daha düşünecek

Ruslar Türkiye’den giden mandalina ve portakalları kabul etmedi! Nedeni duyan pazardan alırken bir kez daha düşünecek

Türkiye Rusya’nın narenciye aldığı ülkelerden biriydi. Ancak Rusya’nın aldığı son karar herkesi şaşkına çevirdi. Öyle ki Rusya artık Türkiye’den gelen portakal ve mandalinaları ülkeye sokmayacak. İşte, sizi de alırken 2 defa düşündürecek o kararın nedeni…

Türkiye’nin Rusya’ya ihraç ettiği narenciye ürünleri için şaşırtan bir karar alındı. Rusya, Türkiye’den gelen 153 ton mandalina, 106 ton portakal ve 19 ton greyfurta veto koydu.

VETONUN NEDENİ BELLİ OLDU

Ürünlere getirilen vetonun nedeni ise Akdeniz meyve sineği oldu. Sinekteki zararlı maddelerden dolayı Rusya o ürünleri almayı bıraktı.

portakal-ve-mandalina-1.jpg

Türkrus’ta yapılan habere göre, zirai denetim kurumu Rosselhoznadzor’un basın servisinin yaptığı açıklamada, Akdeniz meyve sineği içerdiği belirlenen, 13 parti olarak gelen toplam 279 narenciyenin ülkeye girişine izin çıkmadı. 153 ton mandalina, 106 ton portakal ve 19 ton greyfurtta zararlı maddelere rastlanıldı.

Ürünlerin tekrardan Türkiye’ye getirilerek iç piyasada satılma ihtimali ise endişe uyandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN