Rusya'dan Kılıçdaroğlu'nun 'montaj' paylaşımına yanıt: Türk halkı demokratik iradesiyle tercihini ortaya koydu

Rusya'dan Kılıçdaroğlu'nun 'montaj' paylaşımına yanıt: Türk halkı demokratik iradesiyle tercihini ortaya koydu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharovai Kılıçdaroğlu'nun seçimler öncesinde yapmış olduğu, "Sevgili Rus dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız" ifadelerine yanıt verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’de 14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta geçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Moskova’ya yönelik şekildeki ifadelerine yanıt verdi.

Zaharova, basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetten aday olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de seçim süreçlerine ‘Rus müdahalesi’ olduğu iddiasıyla ilgili açıklamaları dikkatimizi çekti” ifadelerini kullandı.

Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına yanıt verdiğini hatırlatan Zaharova, “Herhangi bir ek yoruma gerek yok, Türk halkı demokratik iradesiyle tercihini ortaya koydu. Bu seçime saygı duyuyoruz. İlişkilerimizin tüm yelpazesini geliştirmek için Türk tarafıyla düzenli çalışmaya devam etmek niyetindeyiz. ‘Kolektif Batı’ örneğini takip etmediğimizi ve diğer devletlerin iç işlerine karışmaya çalışmadığımızı tekrarlıyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu 14 Mayıs’taki ilk tur öncesinde Twitter’dan Türkçe ve Rusça yaptığı paylaşımda, “Sevgili Rus dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin” ifadelerini kullanmıştı.

Kremlin Sözcüsü Peskov açıklamaya tepki göstererek, Moskova’nın Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ettiği iddialarının yanlış olduğunu belirterek, “Bu tür iddiaları Kılıçdaroğlu’na iletenlerin yalancı olduğunu ve Rusya’nın Türkiye ile ilişkilerine büyük değer verdiğini” şeklinde bu paylaşıma yanıt vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN