S-400 ve Patriot’a yerli rakip! Havada kuş uçurtmuyor… Türkler bunu da başardı

S-400 ve Patriot’a yerli rakip! Havada kuş uçurtmuyor… Türkler bunu da başardı

Türkler sonunda bunu da yaptı. S-400 ve Patriot tir tir titreyecek. Yerli rakip uçanı kaçanı gözden kaçırmıyor. Denemeler başladı kimseye göz açtırmayacak. İşte Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma sistemi detayları…

Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER, S-400 ve Patronit’a rakip olmaya geliyor. Dağınık mimari, yakın ve uzak konuşlanma yeteneklerinin yanı sıra çoklu Angajman ve ardışık ateşleme özelliklerini barındıran SİPER, zorlu hava koşullarına da meydan okuyor. Stratejik tesislerde düşman taarruzlarına karşı uzun menzilli hava savunma sistemi olarak bilinen SİPER denemeleri başladı. İşte Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma sistemi detayları…

SİPER SAHALARA ÇIKIYOR

Türkiye, PATRIOT'un ve S-400'ün yeni rakibi SİPER’in kabul denemelerine başladı. 150+ km menzile sahip olan ve yerli kaynaklarla geliştirilen SİPER, Amerikan Patriot ve Rus S-400 hava savunma sistemlerine de meydan okuyor.

siper-kapak.jpg

ABD'nin Türkiye'ye patronik sistem satışını reddedilmesi ile birlikte kolları sıvayan Türk Mühendisler SİPER’i geliştirmeye başladı. Türkiye'nin ciddi anlamda ihtiyacını karşılayacak olan SİPER 100 km ve üzeri menzile sahip bir savunma sistemi olarak görülüyor.

siper.jpg

Hava savunma planlama ve koordinasyon özelliklerinin yanı sıra komuta kontrol kapsamında bilgilerin yönetim ve dağıtımı gibi faaliyetleri yerine getiren SİPER, çoklu Angajman ve ardışık ateşleme, manuel/yarı otomatik/ otomatik angajman kabiliyetini de sağlamaktadır. Siper ürün 1 füzesinin bu yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine katılması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN