Saadet Partili Karaduman'dan İkizdere önergesi

Saadet Partili Karaduman'dan İkizdere önergesi

İkizdere'de yapılacak olan taş ocağına karşı bölge halkının direnişi sürerken Saadet Partisi Milletvekili Karaduman da konuyu Meclis'e taşıdı. TBMM'ye sunduğu önergede iş makinelerinin tahribata devam etmesinin sağlandığına dikkat çeken Karaduman, "Bölge halkının tepkisi ortadayken ve bölgede yapılacak tahribat öngörülebilirken bu çalışmada ısrar edilmesinin sebebi nedir?" diye sordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘örnek yayla’ modellerinin uygulanacağı iki noktadan biri seçilen doğal sit alanı Rize'nin İkizdere Vadisi Gürdere ve Cevizlik Köyü’nde 16 milyon tona yakın taşın alınacağı bazalt ocağının açılmasına karşı çıkan bölge halkının direnişi günlerdir devam ediyor.

8.jpg

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

'İŞ MAKİNELERİ TAHRİBATA DEVAM ETTİ'

Karaduman verdiği önergede "Bölgede yapılmaya çalışılan taş ocağı ile ormanlık alanlar, su kaynakları ve canlı yaşamı yok edilmeye çalışılıyor. Bu girişimlere karşılık bölge halkı, taş ocağı girişiminin durdurulması ve bölgenin korunmasına yönelik eylemlerini sürdürmektedirler. Bu eylemler esnasında bölge halkına sert müdahalede bulunulmuş ve iş makinalarının tahribata devam etmesi sağlanmıştır" ifadelerine yerdi.

9.jpg

Karaduman'ın sunduğu önergede yer alan sorular ise şu şekilde:

"İkizdere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağı için Bakanlığınızın bilgisi ve onayı alınmış mıdır?

Bu bölgeye taş ocağının zarar vereceğine dair bir bildirimde bulundunuz mu?

Konu ile ilgili nasıl bir süreç yürütmektesiniz?

Bölge halkının tepkisi ortadayken ve bölgede yapılacak tahribat öngörülebilirken bu çalışmada ısrar edilmesinin sebebi nedir?

Doğal yaşam alanı olan İkizdere Vadisi’ni yok etmeye yönelik olan bu girişim durdurulacak mıdır?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN