Saadet Partisi'nden 'Enes Kara' paylaşımı: Görev ihmali

Saadet Partisi'nden 'Enes Kara' paylaşımı: Görev ihmali

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, ailesinin baskısıyla cemaat yurdunda kaldığı için intihar eden Enes Kara hakkında paylaşımda bulunarak, ''Enes'in vefatında hiç kimse kendisini “sorumsuz” görmesin. Gençlerin bu duruma gelmesine seyirci kalmak, geldiğini görememek, hazin süreçleri ve sonuçları engelleyememek; her mekanizma, işleyiş, sistem, kurum ve kuruluş açısından “görevi ihmal”dir.'' dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Elazığ'da ailesinin baskısıyla cemaat yurdunda kaldığı gerekçesiyle intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara hakkında Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Birol Aydın, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''Gencecik bir evladımız #EnesKara'nın, hayatına son vermesi karşısında derin bir üzüntü içerisindeyiz. Tıp Fakültesinde öğrenim görecek kadar “başarılı”; fakat henüz 20 yaşındayken hayatını kendi eylemiyle sonlandırma kararı alacak kadar “(u)mutsuz!”

Enes'in vefatında hiç kimse kendisini “sorumsuz” görmesin. Gençlerin bu duruma gelmesine seyirci kalmak, geldiğini görememek, hazin süreçleri ve sonuçları engelleyememek; her mekanizma, işleyiş, sistem, kurum ve kuruluş açısından “görevi ihmal”dir.

Bu kadar başarılı bir gencin hayatla bağını kendi elleriyle kopartma noktasına gelmesi; ekonomik, sosyolojik ve pedagojik olarak incelenmeli ve irdelenmelidir.

Bu vehametin tekrar etmemesi için yapılması ve yapılmaması gerekenler ve ilgili kurumlara, ailelere, bireylere düşen sorumluluklar ortaya konulmalıdır.

Gençlerin kendi olmasını, kendilerini inşa etmesini zorlaştıran, kimlikleriyle başkalaştıran zorluklara, "muhtaciyeti aidiyet davetine dönüştüren" yaklaşımlara da hep birlikte son vermeliyiz.

İnsanı yaşatan devlet olmak; söylem değil, istikrarlı eylem olmalıdır. Gençlere umut veremeyen devlet, ne güne ne de geleceğe umut olabilir. #EnesKara; son acımız, son kaybımız ve son ayıbımız olsun..''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN